Saturday, January 7, 2012

da tue. siyes

Umor da meningkat. Perangai macam budak sekolah. Kadang-kadang macam budak terencat pon hade. Sape??
Ha ah. Saye la..

Lately, si Dato A ni asyik la duk call n text me. Lately, setiap tempat yang die pegi, die akan call saye. Setiap benda yang die buat die call saye? Ape motif nye? Hooh! ta paham. Kadang2 saye ase die ni penipu. Kadang2 saye ase die ni macam siyes jek. Hoo~..  Since ES ta dapat dikesan. Ta rindu lah. Takk. Prfffttttt.  :p Tanak cakap ngan awak ES. (macam penah cakap plak kan.)Sile jangan over yer Farah..

Enaf enafff.. Back to Dato A. Saye kenal die secara kebetulan.Da lame. Kitorang jarang sagat berhubung. Kadang- kadang die call. Saye call die? ahhaaa~ tak la . (tade kedit) Die ni pelik po hade. Kadang- kadang die akan call n cakap ngan saye bende siyes. Kadang-kadang, just to say hi. Da makan makan? Oh..~ Ape yang awak nak sebenarnye. Ahaa. YE.. Die penah nak lamar saye. But, saye ta penah jawab ape2. Well. kenape?




heee..~ Bukan sebab ES oke. Ni sebelom wujud ES lg. Jugak bukan sebab former Encik Gewe.
 Sebab saye  ta rase die jodoh saye (muntah. Sebab poyo sangat). Dato A. tahun ni 25 tahun, ade kerjaya,ade umah(sewa asenye), ade motor besau, ade kete, ade galeri sendiri, ade syarikat kecik ngan kawan- kawan.  His look? Hurmmm..~
Badan die macam Fahrin ahmad gtuh, muke biase2(oke ES comel ckit). Well, die memang ramai "gurl fren" kat keyel tuh. Saye ta penah tanye pin pasal tuh. N tanak amek tau pon. Tapi die selalu cite kat saye. Dengan sape die kua, gegel mane plak die baru kenal. huuuu~  Dato A memang ade pakej yang nak dijadikan menantu. (dari segi status) Tapi, biase la manusia. ade kurang kat mane-mane kan.
Pakej yang ade pade Dato A memang jadi kegilaan gegel la kan. Terutama si gegel2 cantek2  n sexy. Dorang memang suke la poket kembung ni.. Kalau tak kembung pon, nampak macam kembung.
Tapi kate Dato A, dorang tuh cume kawan je. Nak buat bini nak cari yang macam.~ :p hehehee...
Katenye la... No..~ Saye ta tergoda dengan wang ringgit yer, Walaupun saye mate duitan. Ha.. Mata duitan bile dengan duit senirik ye.. Die cume kawan saje. Ta lebih dari itu . (wat mase skang la)

Sape die sebenarnya. Bunyik macam kaye sangat je. Semalam kot, Dato call cakap tengah baiki go kart die. Waaa.. Saye ta penah naik pon menatang itu. Menyewa dekat kondo kat Bukit Antarabangsa. Baru tukar kete . hoooo~ tuh da masok kategori rejek tuh... Jauhi lelaki kaye. Sebab? Lelaki kaye jarang setia, suke simpan gegel kat lua, bizi memanjang, sosial.. n lagi.. Boleh ke percaye cakap anda? Are u really, being honest with me? Atau saje2 nak nampak hebat kat mate saye.? Kalau betul awak tipu Dato, ur just wasting ur time la kan.. hahahaaaa

Haisshhh.. Ntah la.
-_-"

Soal jodoh memang tade sape yang tahu. Sume tuh kan ke depan. Tade sape yang tahu rahsia Allah SWT. So, kite teruskan hidup kite, kalau tertulis Dato A tuh jdoh saye, InsyaAllah . Saye terima. Kalau ES?
waaaa~(gedik.!) tayah cakap la kan. Reaksi over ..!

Tapi, bile cakap pasal lelaki yang nak jadi khalifah dalam hidup saye. Jadi janggal ase macam bawah umor lagi. (oke2 da 23) Saye pon nak suami yang beriman, mampu bawak saye same2 bermadu di alam Syurga nanti. InsyaAllah.. Saye ta mintak lelaki comel (macam ES).Tapi kalau dapat. Alhamdulillah.. ngeee.. (gedik lagi)
Saye tak mintak lelaki kaye. Cukup dapat membina hidup yang sederhana.
Saye cuma nak lelaki yang ,menerima saye seadanya. InsyaAllah. saling melengkapi.
Yer. Saye tahu. Lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik. Jadi, Lelaki yang baik, membawa perempuan itu menjadi lebih baik, dan mereka bersame jadi yang terbaik.. (macam belit je)
Tapi takpelah. Setiap orang da ade ketetuan hidup n takdir. Terima saje dengan redha.. InsyaAllah..
**sigh. melalut lagi.





**tengok bulan. I miss ...~
macam lame je xdgr cite pasal awak. Hope u're oke. ES.
=I

1 comment:

kawan2 si gemok.