Sunday, February 26, 2012

mimpi. lagi.

its been a long time kan. Haishh.. rindu nye toksah cakap la nk menulis. Mmmuahh.! nah ciuman kasih sayang dari saye untuk blog tersayang.!

Hurmm.. Semalam mimpikan ES lg. Ape tandenye?
tandenye untuk saye gudbai. Sebab Hasil penyiasatan n stalking hari ni menunjukkan tande saye da frust. hoho..
oke. Berdebar-debar bile bangun  tidur tadi.
Debaran yang same saye rase bile bace post itu.
**sigh. biase la kan...
situasi# ES akan selamanya jadi ES dalam blog ni saje. tak akan muncul dalam realitiu. bai.
mood# frust

Monday, February 20, 2012

kamu

Dear crush..
Da lame xdgr brite. Yes, i've been thinking of u today.
;)
Hahaha..

Sunday, February 12, 2012

Peoples.

Malam ni selepas kemenangan kelantan kat terengganu.Saye tak gembire. Kenape eh?  Haish.. mengeluh ta habes2. Bosan nye duk umah. Oh.! Saye perlukan kerja dengan segera. Saye ta boleh bergantung ngan umi ngan ayah saje. Dorang pon ade masalah dorang. Saye tanak jadi beban pulak.
Lame saye termenung depan lappy, sambil tengok bulan penuh, dengan hiasan2 awan yang sangat indah. Gosh. I miss my shelter. Dulu. Asrama kecik yang dpenuhi dengan kawan.  Kawan- kawan yang ade pade siang dan malam. Yang tahu dimane buruk dan baiknye saye. 3 tahun yang banyak ertinya. Saye rindu kamu semua. Sri, Mirah, Shikin, Puu, Betty, Boboy,Nena, Fie..
Terima kasih sebab menerima baik dan buruk saye..
**
bercakap tentang kawan.semenjak 2 3 kali pertemuan dengan mereka saye dapat rase lain. Tak macam dulu. Dorang macam ta selesa dengan kehadiran saye. Kemane2 macam ta suke dengan kehadiran saye. Did i do wrong guys. Haish.. Mungkin saye yang terlebih sensitif. I'm sorry. Saye mungkin xsame dari sesuatu sudut. Tapi saye sayangkan persahabatan yang da terjalin..
jujurnya. Saye tak pasti saye gembira dengan kedinginan ini.

i'm not good enough to be with u  guys, maybe.
sigh..~

Friday, February 10, 2012

Hari History.

Assalamualaikum wahai blog yang budiman..
Setelah seharian bersame kawan- kawan yang telah lame dirindui.. Sangat seronpk walaupun terpaksa menaiki bas ke sane. Semate2 nak jumpe u olls tersayang, kugagahkan jua. Eicehhh
Alhamdulillah.. Selamat tiba,dan selamat jugak baliknye.. Dihantar oleh Encik Ehem2 Nena.. hahaha.


Hari ni perkare yang paling menggerunkan da jadik.. waaaaa! Jumpe ES.!! Saye paling takut lau terserempak ngan ES. Huk! Takut jadi patung.. Then memang ye la kan..
Situasi cuak di foodcourt :
Saye duduk bertentangan dengan Cik S mase kat foodcourt, die pon cakap “weh, macam kenal baju petak2 merah tu.”
 Saye,”Spe?”
“_ _ _ _ _”  Menyirap trus darah saye. Berdebar toksah cakap la.. Alamak.
Bile ES datang dekat meja kitorang, memang mase tuh saye ase macambiru je muke ni. Si Fie plak suh cakap. Dalam hati ' aku nak cakap ape wey... ak maluuuu'
So, saye cume tersenyum. (walaupun macam nak cair kn tengok ES) hahahaa..Untuk beberape minit, saye jadik bisu. Terkejut ta abes ag sebab nampak die kan.

Tak sangke mimpi saye jumpe ES bebrape ari lepas jadi kenyataan. Oke2. Mimpi yang berguna.muahhahaha.. Sile2 cakap saye gedik. sebab saye ase macam nak tampar je pp saye.. hahaa
Saye da cube untuk tak pikey pasal mimpi tu sebenarnye. Tapi, da jumpe td, da berbunge la plak.Adooii..
apesal la awak g muncul td haaaa~ (konon marah) Kan saye da ngau2. Kalau awk on9 mlm ni, saye bagi no tiang letrik ngn no ic kat awak. Peliss.. g la ngundi.. demi negara. haha. xde kaitan.! saye nak mintak alamat umah awak la. nak anta kad raye. hahaha... boley? (separuh sewel)


ES. Awak comel tadi. hahaa..

Wednesday, February 8, 2012

bulan penuh.


Untuk kesekian kalinya. Saye menyesali takdir hidup saye . Masya Allah.. Berdosakah saye.  Persoalan hidup yang tak pernah berkesudahan. Ya. Allah telah mengatur segala- galanya dengan baik. Dan setiap ape yang berlaku itu ade hikmahnya. Tapi kenape? Takdir, kebaikan, kegembiraan tak selalu menyebelahi saye? Kenape saye tak mampu memiliki ape yang orang lain miliki? Kenape? Dugaan demi dugaan.  Ya Allah. Kenape saye? Kenape saye bukan mereka?

Astagfirullahalazim… Istighfar Fara.. 

Ape yang saye rase  sekarang  hanya sunyi, terasing, unlucky.. Oh.! Sungguh saye hamba Allah yang tak kenal erti syukur.  Tapi tulah yang saye rase skarang. Ya Allah.. Kadang- kadang saye rase dunia ni tak adil. Ape yang saye harapkan tk pernah jadi kenyataan. Mungkin ini adalah takdir yang telah tertulis untuk saye.

Malam ni langit kelihatan sangat indah dari tingkap bilik saye. Angin malam sejuk je menghembus masuk ke tingkap. Dari tingkap bilik saye, saye nampak bulan penuh cukup menerangi malam yang suram ni. Saye tak sedar bile plak pipi saye basah dengan air mate. Tibe- tibe tangan saye otomatik je sapu air mate yang hampir nak masuk mulut ni. Sesekali, saye tengok pokok-pokok yang hidup sekeliling, kandang kambing  milik ayah.
Takde perkare sangat sedih pon berlaku malam ni. Tapi ape yang jadi, perkara yang same sejak dari dulu. Berulang-ulang kali. Perkare yang saye saye tak suke. Untuk kesekian kalinya. Mungkin ade yang alami situasi macam saye. Terlalu banyak perkara yang tersimpan dalam hati. Tapi takde tempat nak luahkan. Saye pandang bulan dengan penuh harapan. Mengharapkan keajaiban dalam hidup saye. Minda saye buntu. Kosong. Tapi hati saye memberontak tak tenang.

Entah ape yang saye cube nak luah saye jugak tak pasti. Yang saye tahu, hati saye sebak.
oh. ! Malam ni saye takkan tidur lena.

Rindu.Nanges.

Tuesday, February 7, 2012

Gymmer. !

Baru lepas jumpe seorang kawan. Graduan Sport Management UiTM s.alam..  Keluar minum2 bersame die. Borak- borak mengenai mase depan. Cehhh. ayat macam matured ta? hoho..
Tade la. Die baru balik dari kenduri kesyukuran di rumah sorang kawan. Katenye kawan die dapat masuk UPSI.Alhamdulillah..
Katenye untung la. Dapat jadi cekgu. Uhurm..
katenye die pon nak jadi cekgu.
Untungkah jadi cekgu?Itukah kerjaya impian ?
Hurm..

Entah la kan. Masing- masing punya rezeki. huu.. Lets just pray. Well, kawan saye yang ni hensem oke. Umur same ngan saye. Body ketak2. wahahaha.. Die ?? Harus la dah ade makwe.. orng hensem cenggitu kn..
mature tak? Oke ngorat la saye.
haha.!
tampar muke sendiri..

Dewase

 2 3 hari ni, hati saye rase sedih . Entah. Susah nak jelaskan dengan kate- kate ape yang jadi kat sekeliling saye akhir-akhir ini. Kegembiraan yang sepatutnya saye kongsi dengan kawan- kawan. Saye sepatutnya gembira bile kawan- kawan saye da kawen, dah nak kawen. Tapi dalam keriangan dan senyuman saye untuk mereka, ade sesuatu yang tersimpan. Ape? Saye jugak tak pasti.
 Kadang- kadang rase rendah diri bile bersame mereka. Walaupun saye sayangkan mereka sangat. Tapi mereka sayang saye jugak ke? Taraf hidup kami berbeza, latar belakang kami jugak berbeza, kami jugak punya kisah cinta yang berbeza, kami jugak ade pendapat yang berbeza. Kerana perbezaan itu yang merapatkan kite, dan mungkin kerana itu, saye rase rendah diri. Tapi yela, ni bukan cerita Antara Dua Darjat nk  sedih2. Jurang ekonomi ke, rupa ke.. Haishh..~ Oh.! Forget it…  Nobody care pon.
Kawan- kawan, saye mintak mahap kalau saye tersalah cakap, atau, tersilap kate. Mungkin saye bukan kawan yang baik. Tak dapat nak menolong dalam sesetengah hal.  Kawan, kite punya kisah yang berbeza. Maafkan saye.=( Sobs!

Hari ni bile Ayuni kate die da nak ke kL, (praktikal) saye rase sedih. Mungkin sebab dielah orang paling rapat dengan saye buat mase sekarang. Bile die da pegi kL, saye dapat rase sunyi. Babai Yuni. I’m gonna miss u. For sure.~
ANi maryuni name diberi
haha=p


Well. Mase da makin mencemburui zaman remaje saye.  Sorang demi sorang kawan- kawan saye da pon amik langkah seterusnya  dalam idop dorang. Haah. Bukan langkah bendul ye,,, Langkah tangga. Hahhaa
Dorang da pon bina keluarga sendiri. Dorang da masuk alam dewasa pon. Jodoh kan.. Kalau dah jodoh dorang da sampai, so, kawen la mereka.. hehehe..
these are my friends.

selamanya kesayangan saye.


Jadi, saye menyeru kepada jasad, tubuh, jiwe minda saye.. Marilah berubah menjadi dewasa...!! Mariii...
waaahaa.. Semangat nyer..

prftttt.. Koya  la nye..  Selagi saye masih boley tido lame2 tanpe rase bersalah sampai tengahari, maknenye, saye belom nak jadi dewasa lg. Nak jugak forever 21 gtuh.
Tapi nak jugak jadik seseorang yang pentimg dalam hidup seseorang. Cehh.! Ayat nk baik je.. haha



Sunday, February 5, 2012

its time.

Menghadiri majlis kawin kawan- kawan buat saye ase macam dewsa siket. Oke. Siket la... Mase  dah berganjak, jauh da. Tapi saye masih kat sini.. dengan angan- angan n mimpi yang entah kemana.
Yea.. Saye ni budak pompuan yang masih lagi berharap dengan keajaiban.

Da sampai masenye saye manghadapi realiti. Henpon samsung cabuk saye tu,ade 3 page wallpaper. Satu gamba femily tersayang, Satu gambar Si Die kenangan yang memilukan(ayat nak sadis), satu lagi, gambar si die yang diangan2 kan.
Haaaa!
Desperate nye die ni.. (Tampar muke)
InsyaAllah. From now on, saye akan mencube lupakan kenangan dulu dan jugak angan- angan kosong
Gud bai Encik Kenangan n Encik Konon2...
sobs.!=(
babai

Masjid

Minggu yang sibuk .
Tapi sangat best bersame kawan2 tersayangi ni. Kami punye sibuk macam kami yang kawen. Siapkan hantaran, uruskan pelamin.. wallahh!

Tapi yang paling best bile berposing.. Yess. Tepat sekali. Kami memang mesra kamera gtuh.. hoho..~
sampai petang, agak2 mak pengatin macam bosan tengok kitorang baru la bergerak balik. Haa..~ jangan la jemput kitorang g kenduri lau tanak jadi kecoh.. haha
tema pink bagi teman-teman


nseb baik xkena pngantin laki.
hoho. Mahap!
Well. Naziani, Kami akan rindukan awak. Sobs.~Selamat pengantin baru, Semoga kekal ke akhir hayat..
Aminnn.. Cepat bagi kitorang anak buah oke.!

Friday, February 3, 2012

no words.


Pheuuuhh! Setelah lame tak menulis. Oh.! haa~ Rindu nyeeehh.. Pleuk cium blog syg nii. wee.. Minggu ni minggu sibok sekali..Minggu ni jugak minggu manis.! banyak benda jadi minggu ni.|

pertama- tamanya. Saye da dapet lesen keta.! WAAAA!(jakun)
Setelah lamenye tertangguh. Well. Dapat jugak kan .. Setelah sekian lame memandu dengan haramnya. hehe...
Banyak nye halangan nak siapkan lesen ni.. Alhamdulillah.. dapat jugak akhirnye..

Minggu ni saye and the geng sibuk bersedia untuk majlis perkahwinan kawan baik kitorang.. Tak sabar nyeeehh! Kami da pon pegi beli hadiah sebessar alam kat die.. yess.! Ta sabar nk pegi majelis tuh.. tapi sepanjang pegi shopping barang2 kawen ngan Enny,Juju, Mida,Yuni. banyak nye dugaan orang nak kawen ni..
Tapi sangat seronok.! n Exciting.
Tahniah Enny. Satu persatu geng2 kami mula bina keluarga sendiri.. huu.~

Setelah ES lame menghilang dengan jayanya. Tak dapat dikesan langsung, muncul la pulak Encik FK. Ahaa. Sebenarnye tade la muncul.. die memang da lame kenal pon... huhu.. Tapi makin rapat plak ngan die..
Dato? macam tuh la die. 
Well, Encik FK masih belajar kat kolej yang saye tinggalkan beberape bulan yang lalu.  Tapi kite konvo sesame kan?? hahaha.. mengong nye lah saye ni..
Encik FK. Sempoi je. Like sejuta.,. hahaha..
(rase cam nak bagi penampar kat diri sendiri) 
Wanita gedik memang macam ni gamaknye. Adehh.. 3 orang ni la yang selalu muncul kat skrin hp sy? Oke salah. ES tade pon.. hahaha.
Encik FK ? mungkinkah?? Saye pernah tulis entry pasal die dulu. duluuu sangat. hehe..
sape tau kan?? hee.. Semenjak saye ta dengar kabar berita langsung dari ES memang kabar brite Encik FK je yang saye tau. Mungkin Allah nak jauhkan perasaan saye kat ES kot. Sebab tuh die munculkan Encik FK bagi saye tade la ingat sangat kat ES.. hurm.. Sape tau kan.. Tulah.. ketentuan tuhan ni tade sape boleh bace kan. (macam melalut je)
Saye ngan Encik FK berkawan. Tiada agenda lain. Sekadar bertanya kabar, berkongsi cerita..
Siape die di ati saye? yang tuh, belum boleh jawab lagi..

#peningdengaperangaisendiri

Just say NO. Ladiess..

 teeeett..!
Malam ni nak kongsi siket  pasal jejantan. Bukan lelaki. Tapi Jantan.. hee. rakus gile bunyi nye..
memandangkan saye ni kan tengah mendilemakan diri skang kan.. ES, FK, Dato. huuu~ Tragis nye.
(poyo gile)

*Merayu pada u oll untuk datang ke rumahnya.
*Cuba mengambil kesempatan terhadap u oll :contohnya mase awal jumpe da barni2 nak pegang2.
* Menjauhkan diri dari anda kalau dapat call. (awek lettew call)
*Mengajak u oll dating kat tempat yang sunyi sepi xde orang. Dengan alasan ‘privacy le konon’ padahal…U oll pon tau le niat syaitooon~ dorang tuh kan. Kecuali la u oll ni naïf sesangat @ bengap. :P
*banyak sangat akta-akta or undang-undang syariah nye. Contohnye la kan.. Ta leh call pade mase2 tertentu. (ntah2 da kawen. Ta leh call malam sebab bini ade.hoho)
*Takut memperkenalkan u oll kat kengkawan or family die.
*Banyak alasan bile u oll syak wasangka ngan die.
*Menggunakan wang or money untuk menarik perhatian gegel2 ni ha..
Kejap2 hilang tanpe berita. Then tibe2 muncul dengan alasan. Konon rindu la…Phuiiii~

Thursday, February 2, 2012

Si kaca mata

Tibe-tibe malam ni teringat kat si budak kace mate tu. Da lame ta dengar khabar berita kamu. Mane ilang agaknye..
ES. (macam tade orang lain je..) Tapi ta kire nak jugak cakap. Awak sehat tak? Da makan? Nga buat hape?  Ingat saye tak? Oh. Tak ea.. takpe2.. Dush3!
Kenyit mate sikit. Oh.!
Rase macam nak tampar muke sendiri. Waaa~ hihihi..
Hai la… nape la awk nk kene terjumpe orang biul cam saye ni . Scary nyeeee..!