Sunday, May 29, 2011

Nurses Day.!

wahh~ entry ketinggalan zaman. Tapi Fara nak tulis jugak. haha. Sepatutnya di update pade  minggu 2 lepas. 
n akibat kemalasan menulis pada tahap maksima, so tertangguh lagi entry nye.. 
Disebabkan Fara nih nurse.eh nurse to be. tapi sambut oke hari Neses ni..




entry : hari Neses.!
Haribulan: 16 bulan 5.
Tempat : Kolejku yang indah (kne nmpak cam waaww.!! wlaupn x) 
tema: Sukan Rakyat.

Pade ari itu, saye telah menglamerkan diri dengan menjadi jurucakap majelis grand tuh. Omputih kate Emcee~ Aicehh... ase glamer siket.  haha. =))

back to tema hari sukan. Meriah x hengat. Mase ni la nk tengok lecturer jadi kanak2 cam kami. Kite plak jadi budak skola. Yeay!! (lompat bintang)
muke suke jek.!

bergambar semangat dari besukan.

schools attack!

nostalgia hadiah bekas kembali...
hihi

oke. lagi ye.. Neses day wajibal la ade acare tukar hadiah.
saye bagi hadiah gedabak  tapi dapat hadiah kecik je.(cam xeklas) Kami exchange secara rawak. So, naseb la..
atas: muke excited. (bli adioh besor)
muke frust dpat adioh kecik
ni hadiah i.. comey kan? siap der kad ag. waaa~

thanks!


tingggg..!!

from nina



haha. tapi tenkiu to adek junior . sebab bagi prem gambo. Yeay! da lame xdpat prem gambo..
sweet lol.=p



Yes. BFF!!

Haipppp~ urmm.. Malam ni syahdu yang teramat. Sebab baru lepas melantak KFC.! nyum2~ sooodappp!!
(minggu ni asyek makan n makan sahaja.!) For sure badan saye makin mengembang. (!_!) sobs.!
waaaa... Menternak lemak bak kata Cik Epal . Membesar bumper kate abang saye.
haishh..
 
Sambil makan, saye telah mendera kawan saye untuk melukis. Yeeeahhh.. Sebab die dapat anugerah dari Tuhan kan. so, die xley kdekot oke.. haha. Nena, tenkiu darla..!
i heart u.
mangsa dera.
sementara, si saye, menonton cite hindustan dengan jayanya. huii~ 
Then, she said.. Tarrraaa!

uuu~
fainted.!
cantek lol..

so pretty. Oh! i love u Nena. (name sebenar Wan Nordiana binti Wan Salleh) oke. Nena mendapat name dari seorang kawan y ta berape nakal tapi berape kiut. Dengan kekreatifan nye. die telah mencipta name Nena. Yeayyy! sekarang sume orang panggil die Nena.  Name kawan die? oke. Farah.
=P

lastly. yeay. Bff. never last oke. promise..
kasut harus brand same.
<3




Thursday, May 12, 2011

Sebab Saye NURSE.

As Salam... Hari ni rase macam nk terbang .Kunun ringan la. Sebab da abis paper kan PsyChiatric.. weee~ Wlaupun ad lg 1 paper ari Senin ni. Saye tetap la hepy nye.. Tinggal ckit je lagi azab kat kolej ni.. hahaha
(gelak sambil lompat bintang)

Nurse paling bising di dunia.!
Entry ari niyh. Ade kaitan la ngan saye. Ade la ckt. huhumm,,~ Nampak tak gamba id atas. ce carik mane saye? ade2?? Sape jumpe dpat jaja ngan cekelat heck. 
haa.. cari2. .. .. sile2.  Da jumpe kang mesej je. pesbuk. ngehehe..

Haa. Back to the topic for today. And for the reason for this pixca.(ecece~.. da lame tak test manggeris ni. syok plak.) Sebab saye Nurse. Or.... Because I'm a Nurse. Yes. Nurse to be.  6 moth to go..! Yeay!!
How do i feel? Scared to death.! ok . over reacted.. Bot scared. Excited. yup. Happy and glad. 

Explaination? naahh~ (evil laugh) oke.! done with me here. i know its annoying.

Today, i'm talking about 12 May. I think not everyone know 12 MAY is NURSES DAY. i repeat.
 NURSES DAY. Yeah. we nurses have a day too..haha( BORING!) oke. Its a day to appreciate nurses. Oh tq3~
 
so, i just wanna wish all nurses in the world. HAPYY NURSES DAY. My friends, My Sengal 1/09, My beloved lectures. Staff Nurses. u guys are great. 
And..
 i know, everyone know this fact. We safe life. And that was a wonderful things that i always want to do. We do! Dun wurry peoples we do it sincerely. Its our job.(:
I'm proud to say. I'm a Nurse.(a tranee act) haha

dun wurry.! we don't do this to patient.
except for certain cases..lalala~
to my beloved trainee friends.. I love you guys. ok. I do hate certain of you. Sometimes. haha. but, that doesn't change my love for you ok..
my hunny bee..
<3

kite gile kamera.!

see? kite memang gile kamera.

we made a beautiful friendship

a great. n fun too.


kawan- kawan. i love u.
Happy Nurses day..










 

Tuesday, May 10, 2011

5 top list Annoying People.

Assalamualaikum.. hari kedua exam . haha. Tapi saye berjaya melanggar janji kepade lappy dengan membelog lagih. adoii~  Tape la kan? Kejap je. Pomise. Ngee!
 Dalam dok sibok2 exam. Saye telah memerhati golongan2 kat sekeliling saye. Macam2 ye. Sampai meluat pon ade. Manusia la katakan. Naik hantu pon ade nengok nye. Huh! Sabor jela.. 
So. saye telah me listkan 5 Golongan Orang yang kat sekeliling saye. Sangat Annoying..~




5 --> Orang yang cume baik ngan orang bile die nak mintak/pinjam sesuatu.


      
Minah.(bukan name sebenar) Dulu2,
         time xde radio(bukan gadget sebenar) baik bno ngan saye(bukan saye sebenar)
huuu~ mai duk kat bilik selalu rapat la. Sangat~.
Kini, da de radio sendiri. Jalan pon kepale kat ats.(erk ade ke pale kat bawah?)
maksud saye. muke tuh, asek tengok langit je. Siap boley le nak marah2 n berlagak 
ngan saye konon saye ni so n so.. Adoyy..~
Please.. awak tak mau suke saye ? abis saye suka la attitude awak? 

4--> Orang yang time die buat takpe, orang lain buat..macam%&!*^&^%#!!

Sally.(BNS)   Time die bising melalak  tyme Maghrib ke Isya ke Subuh ke die wat muke relak je.
Bile orang bising ckit. Haa~ membebel macam nenek.! haha
PS: yer sy pon trase. Adeh..

3--> Orang yang kuat mengampu

Masya Allah. Tuhan saje la tau prasaan jumpe ngn orang cmni.  saket hati pon ade. 
Asyek die  je la  kene puji kan. Bijak. Buat keje xsangat. Mulut mau maneh. gtu?? Xlame la kau hidop..~
yang kite ni, golongan So n So la.. Pity u... eh bukan Pity me lah.!

Jumpe orang tuh, "awak ni cantek la. Pandai dressing . beli kat mane baju ni".(padahal blakang dok gelak)
awak memang baik.susah nak cari orang cam awak." riak xiklas terpancar kat muke tuh.
Ape yang kamu mahu haaa?? semak betol la tengok n dengar. kau ingat semua orang makan ke ..~ 
xselamanya kau boley idop ngan care tuh la. Hati2 la kawan.

2-->Orang  Yang Suke nak orang Puji Die.. Aje.!

Orang yang camni.Xboley dudok diam kalau orang ta puji die. Kene tonjol diri gak . 
by hool or by  crook.! orang kate. Usaha nye die nak bagi orang puji die jugak.
Suha.(BNS) bile dalam kelas, cekgu suruh yati jawab soalan. Pastu si Yati ni boley jawab. Cikgu pon puji. Haa. mula la si Suha ni panas punggong . Cam cacing panas. Pegi explain lagi n lagi kat cekgu.
 Then cekgu pon puji la Suha. Then baru la tenang..
Haha. ! Suha2. klaka la kau.   
      
1--> Orang Yang Prasan A (dlm evrything)

Arora.(BNS) Pegi kelas cakap pasal die tdo lmbat sbb stdy la.  pegi makan cakap pasal die mkn siket sbb tu die kuros la.  Pegi riadah dok cakap die mmg kuat bersenam la. Jumpe lecturer cakap die memang  xsuke  buat jahat la. Gather asek dok cakap die memang hot than others la. Kelas extra dok cakap mentua sayang sangat kat die la.  Bratur amik makanan dok cakap ramai orang sangkut ngan die la. Adoi.. yang kategori ni. mmg A la annoyed nye saye ngan die.. haha
Ape masalah kau pon xtau. Orang xheran la sume tuh. (sesetengah la.) Sadisnya hidupmu. 


So, conclusion nye. kite akan slalu jumpe orang2 camni. Sabar jela. Then doakan mereka . Moga2 Allah bagi dorang tahu. Ape yang dorang buat tuh, mengundang dose kat saye.(ngumpat) Nauzubillah..~ Sabar jela menghadapi orang2 camni. Selalunnya golongan ni rase die xsalah pon.. Well. ! tepuk dada tanya jantung. 

see.! annoying kan??
(wawa yang cakap)
ps: ini jugak peringatan untuk diri sendiri.
=) InsyaAllah..

Sunday, May 8, 2011

Anak Umi.

Assalamualaikum... Hari ni baru abis Osce. Lega betoi...Apekah OSce? Saye kan nurse. haha(gelak jahat)
saye penah gtau dalam entri ni kan?? Yang ni.   oke. lega giler..~ yang aritu trial. Ari ni final la tok sem ni.
Alhamdulillah.. boley la jawab tadi. Mintak2 tade yang gagal. Aminnn..~
Tapi ari ni tamo cite sal kolej da. Nak cite sal lain plak.

Hari ni 8 aribulan 5 kan.Mengikut perkiraan dunia. Hari ni hari Ibu lol.  

HAPPY MOTHER'S Day.. 
untuk Umi yang jauh di mate. Tengah keje. ye taw..
asal muke adek lebey ni?

ni baru puan rohana..
Name : Rohana bt Mamat
Panggilan: Umi, Mak long, Cik Na, Acik
Hobi: tengok cite jepun dengan anak no 2 yang kiut (perlu ke?) =p
Umor:40++ (umi ckp umur adlah rahsie)
Anak: 6 
Makanan kegemaran: Cheese Cake
Minuman "               : Kopi pekat ( tanpa gula kadang2)


yang lain2 malas nk tulis. boley x umi?  hehe.. 

Anak no 2----> Umi, kakak nak wish epy mother's day kat umi.(English Day)  Tenkiu sangat sebab sudi melahirkan kakak walaupun mase branak dulu lemas ciket sebab tuh jadik ta brape straight jalan. Tak. Kakak xslahkan umi lansong~ Sumpah!! haha. Terima kasih sebab slalu blikan baju untuk kakak. Sebab akak xreti nak beli baju ladies sampai la masok kolej ni. (da pandai berdikari oke.) Terima kasih umi sebab xpernah jemu belikan akak tudung walaupun akak jarang pakai.(sekarang da pakai.Alhamdulillah) Terima kasih jugak selalu masak laksa untuk kakak. Bawak kakak pegi tengik cite jepun  petang2 kat umah kawan umi sebab umah kite blackout. Bagi kakak bawak kete umi.(walaupun kene dengar ceramah dulu)
Selalu kutip baju2 dalam bilik sebab anak2 malas nak anto g mesin.(pemalas) 
haaaa~ manyak nak tenkiu nih.
Lastlty.! Terima kasih umi sebab xpernah kering idea nak bagi leteran yang bernas n pedas tiap kali, Abang, Kakak, Kak di, Ucik, Ayi n adik  buat prangai xsnonoh.
Terima kasih Umi..!

Dari--> Anak no 2.
 





anak nO 2??

saye amek ni dari post kawan di fb.. macam banyak jer psamaan? eh. macam sume same jer..
ni ha entry nye..
adeh..!~

ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....



Encik gewe, awk pon anak no 2 kan. adeh. patot la...
=p

Saturday, May 7, 2011

Anak Kampung.

 aku rindu suara unggas
yang menyanyi riang buat hati senang
aku rindu suara mereka
tertawa riang bernyanyi hiba

aku anak kampung
mainanku bunga hutan
larianku diteman denai dan belukar
hiburanku  bukit dan pepohon
tangisanku diusap bayu desa
teriakanku disambut si singai tenang
bawa pergi duka.

aku anak kampung
menjadi  harapan bunda
menjadi impian ayahnda
petunjuk si kecil

Aku anak kampung
tidak betah bersama si kota
tidak petah berbicara dunia
tidak mampu  menyarung sutera jambu
tidak mampu memberi madu

Aku  anak kampung
ya, di desa tempatku
aku senang dengan duniaku
kampung itu syurgaku

Jangan benci
hanya kerna kau tak punya .
untuk rindu.
siti..
suara unggas kecil yang mendamaikan
ps: dipinjam oleh saye . dari siti. 

CEMBURU

As salam.. Sang blog. n sape2 y singgah kt sini. entry ni saye tuju pade Cik Gewe.@ Encik Gewe. Maap.. Saye lupe. Nanti saye ubah. Sory dear.! (!_!)" NAk buat entry geli2 la malam ni. ngeee~ gelak gedik
Nak gtau awak trus sy malu. Lagi? Kite same2 bizi. Lagi? Saye da lame xmakan  mcd nan awk.
hahaha..

Saye pon tatau awk bace ke x entry ni. Hihi. konon awk bace la erk.

Kehadapan Encik Gewe yang diingati selalu.
 Awak, saya rindu. Da lame x dating kan? Awak, Tengah buat ape?
Da makan? Saye da. Awak, saye da lame xjumpa awak kan. Kenape ? erm.. saye mintak maap.
Awak. Saye pon tataw nak cakap ape. Saye nak call awak. Nak bagitau awak, rindu la. (malu***)


meluat plak bace entry sampai sini. nak teruskan ke x  ni?? 
jap ubah ayat. 

Encik Gewe yang dirindui.. Saye da lame xmakan McD ngan awak. Kite slalu mkan mcd bile dating. Awak slalu abiskan coke saye. saye kan x minum minuman bergas. (ayat macam cekgu bm )
saye pon ta paham nape mate awk bulat kat cni.?

Saye nak jalan2 kat mall ngan awak lagi. Jalan sampai awak penat nak layan saye. Awak teman saye shopping. Awak angkut barang2 saye. Awak pilih barang untuk saye. Kesian awak Tapi.. Awak kan kuat.! Jom Baby jom~ 
suri serumah setangga.

Nak g pasar malam Feringgi lagi. Jalan sambil makan jambu sejuk.. Nak lepak tepi pantai sambil borak  ngan awak. pastu makan lagi. Makan sampai gemok. ! hee..~ Ingat lagi hari tu.? 
kamera hijau tu milik kami berdua.


Jom Baby Jom.!~ kite g jalan kat taman. Bercinta. Oh~ Rindu betol. Saye suka borak ngan awak. Sebab.. err.. errr.. erm.. nanti la  nanti saye bagitau awak. 
kite same rabun

Awak. Saye kuat cemburu. Saye cemburu bila awak free. N awak main game. Saye cemburu bila awak kua makan ngan kawan2. Saya cemburu tengok ex awak sangat cantik. Saye cemburu pempuan cantik ade kt skliling awak. Saye cemburu bila awak lupa kan saya Saya cemburu bila saye x dpat jumpa awak.
Agaknye kenape?? Saye ta tau. mungkin awak tahu. Encik Gewe. Awak marah x bila saye cemburu.? 
Saye marah. Saya ta tau nape saye ade prasaan camtuh. Saye takot awak ta selesa. 
i'm Sorry. i can't help this feeling. Saye cemburu.
(!_!)/*

semut..~


Akhir kata, Encik Gewe. Saya jatuh cinta. Dengan awak. 
kepade yang meluat ngan entry ni. sile shushh~ hehe.. Takpe kan.?? ni kan blog saye..
(malu**)

ps:gamba zaman dulu.

minggu Kepale pecah.!



Assalamualaikum.. Sang blog..mahap. Ter on9 lagi.. minggu exam . orang lain bizi menelaah. Saye bizi menyesakkan kepale. Adoi.. 2 3 ari ni ade saje la masalah datang mlawat. Yang best. xmau balik. dush2!
meja bersepah. (exam kan)

naseb baek la ade kawan2 yang menceriakan hari. haha. Nape tulis camni? saye pon pelik.
Tade la. akibat Ke stressan melampaui batasan. Saye telah mlayan kerenah2 jiran2 bilik ni. sy memang suke layan mereka. Riang2 je budak2 ni.

+ size models.!
a.k.a jiran.




my bff. <3

jiran jugak.
azizul.
=)

jiran lagi.
beybe

beybe lagi

dalam sdey2 n stressful week ni. Saye suka layan mereka. Nakal but caring. Takde aras paling bising kat kolej ni selain aras 1 dang anum.  haha. femes!! Kami ni terkenal dengan suara guruh. =D
Alhamdulillah.. Tuhan bagi saye ujan, dalam ujan saye saye nampak kelibat teman yang datang membawa payung..
Terima kasih.. 
=)





Friday, May 6, 2011

menanti belah

Malam ni saye mengeluh.. Ingat minggu ni tanak sentoh pon lappy. Tapi nk uat cemane kan . Kat sini tempat mengadu naseb. haishh. ~ Minggu ni exam final. Sume orang puase tenet. Saye pon. tapi Bukak jugak.. hadoii..
saye slalu nanges camnih. burok.!
(T_T)

2  ari ni. meniti hari2 suram. bukan sebab Taiping asek ujan ye. Minggu ni saye susah hati.  Saye sedang menguatkan diri untuk kehilangan. Ya, saya yang pilih untuk berubah. Dan saya jugak kene terima ape saje kemungkinan yang bakal saya hadapi.
Saye sendiri ta tau saye ni kuat ke tidak. Yang pasti,, sesuatu tuh amat3 penting. n saye ta pernah jauh dari sesuatu tu sebelom ni. Ta pernah ade bunga2 na hilang la sebelom ni. Tapi sejak akhir2 ni. macam da nak hilang. Haishh.. sy ni kan Ratu Air Mata.
Aigoo. susah jadi pompuan ni. Emosi lebey.! Asek la nanges. Tp, sy ta suroh pon die kua jugak.. huwaaa.!~

Semoga saya kuat. Saya harus kuat..!

Sunday, May 1, 2011

Kenapakah?

Assalamualaikum..~ haaaW chak!  hee..=)) lame sudah xdatang kat sini kan?? Rindu~
setelah lame xberbelog. Pagi ni seorang hamba Allah telah menyebabkan saye berbelog lagi. Saye pon xtau. Minggu2 ni bizi amat. Sebab minggu study, presentation setimbun, assingment berlambak, nota selaut.. oke. banyak kan??  Penat sangat2. yer! tak dinafikan.

Semalam, saye bagi kawan saye pinjam kemera kesayangan saye.Kaler ijau. Beli sem lepas, mase tuh xde duit, pakat ngan Cik Gewe. So, tuh kemera kami la. so, susa la kan. Eh, ta patot dicerita pon. oke..
Haa balik2. ! Kawan saye tuh die pinjam kemera saye. Nak pegi telok batek katenye. Kemera saye tuh waterproof~ Hahaha.! (nape gelak?)

Mase die pinjam tuh, die ta cakap orang2 yang sate  ta suke ni pegi sekali. So, saye bagi la..Tapi, pagi ni nampak dorang pegi(orang yang saye  tasuke). Haiishh!~ Ta suke dorang gune barang saye.! Nape tibe2 saye dendam ngan orang nih. Tak baeknyeee...


nape saye ta suke mereka. Sebab, mereka ta suke saye. Siap block lagi kat FB.. kutuk2 saye sebab saye suke shoping. perli saye bile sy beli beg baru. sebok bile saye bli barang2.(T_T) . Tapi time nk pinjam barang. XMALU KE...~ (boley x marah sebab tu)


Tapi saye da bagi pon.. hurm.. Takpelah. Nak buat cemane.. 
Naseb baik pagi ni saye oder mcd! haha. best nyeww~


-----> spoil mood mlantak mc d.