Saturday, December 31, 2011

i'll miss u.!

Entry kamis.

Setelah seharian bersesi berjalan2 bersame Adila, khashima. Ke kote baru di bawah angin.~ Sambil2 menghantor si Kasima nih kembali ke hotel mahal die.. Tempat tinggal yang mahal untu pelajar Uitm.. Waaa~
Name tempat tinggal die tuh.. Ermmm2..
hehehe.. Lupe.. tapi2..! Kat bawah tuh ade kafe The Red Warrior.. dkt je ngn stadium dpn je.. Katenye, nak jumpe player2 Klate senang je..
hahaha.. Sebab dorang akan stay kat bangunan tuh bile ade game. So, kalau jumpe players tuh benda biase la katenye.. Nk.!! nk jumpe Messi. boley ker?? (dusssh.! penumbuk gedik)
Rumahnye kat tingkat 17. Ekceli bukan rumah pon. Studio. 2 katil, ade dapur, blik air.. Oke la kn.. Yang penting. kat situh selamat..

Tapi sebelom tuh kami jenjalan kat kbmol. Ahaaa.~ pegi ngendap. ne tau kan kot2 ternampak ES ke. Tuh rezeki tersepak namenye. Malas sbenarnye nak pegi sane. Ramai orang kot.(budak sekolah terutama)
Pegi jugak sebab nk carik filter. n makan..
Disebabkan saye ni Nanny. So, bawak si kecik ni skali kan. Leceh ckit ye..
Makan2 kat Chicken Rice. Then bungkus mekdi untuk si kecik.

Sudah lame ta melepak dengan mereka ni.
weel, tahun depan, da masuk 23 taon.
Guys.. fara rase macam baru semalam kite pakai unifom skolah. Main2 dalam kelas. Same-same pegi kantin. Same-same ponteng klas...
Oh.! Kite da semakin dewasa.
Ya Allah.. Lindingilah sahabatku.. Sesungguhnya, aku benar menyayangi mereka..
=)



Nyum2!

bodyguard saye.

kenyang selepas mencekik

shima pn ade katak. macam saye.
heee..Kimia kan.!

pemandangan dari tingkat 17..


      
i'm gonna miss u.
bff.!
<3












    

Thursday, December 29, 2011

Kite Dah Jauh.

Waahh..~ harini dari pagi keje mengemas hasil daya kreativiti adik2 yang sangat haisshh~
ni gara2 tengok TVIQ tuh la .. Eksperimen sangat... Pengaruh tibi nih.!!
Ponat den nih haaa..
Kompas la,ikan jeruk la. Yer2. Ikan dalam akuarium tuh dijeruk pakai cili . Hadehh. Gembire sangat le dapat 2 orang adek y nakal camni. sorang da form 1 da, tapi perangai macam budak dajah 1 ha. Yang lagi sorang 5 taun. Mulut..~ Masya Allah...! Macam nenek umor 50. Pok pek pok pek..~ Cakap ta brenti.
 Semalam bereksperimen dengan bawang . Hadoiii2...  Disembur bilik saye dengan perfume baru beli nih.. Patot la wangi semacam. Hadeh2! Bankrap la macam ni..

Huu~ melayan budak2 ni hilang sekejap rindu kat orang yang jauh2. Yepp.. Rindu pade kawan2. Haa.. Btol ha  kawan2. Kawan nes tuh. Misi2 tuh.
Haishh.. 3tahun.
3tahun kite same2 lapar, same2 kenyang, same2 sedih, same2 gelak, same2 pening,
weekkkk~ banyak nye same2.

Saye ni suke sanggat beramah bermesra dengan kawan2 ni. I just love my friends. Eksepeselli. Mawarians. Sri, Mirah, Zaty, Shikin. Dorang ni kawan yang sgt best. Always there for me. Kawan pertame sejak sampai kat Taiping..
Kawan-kawan tersayang..
kalau korang bace ni, fara cume nk cakap. Fara rindu. Rindu time kite kongsi katil, tido ramai- ramai atas katil fara, zaty, shikin. Ingat lagi tak petang2, kite suke buat air teh. Minum ramai- ramai, cecah biselut pimpom tuh ha..
Ingat tak time kite makan  megi berjemaah. Megi sedap  megi goreng tuh. Waa~ Boncet gile sorang2 time tuh..

huhuk! Korang tau tak. Korang yang paling saye sayang. Time susah, senang. Kite selalu ade. Same2. Korang tempat saye menangis. Tempat saye bergadoh. Tempat makan. Tempat nasihat..
3tahun.. Bukan sekejap.

70 orang yang paling diingati..~
Kalau name korang tertera kat sini.. maknenye.. Korang, fara sayaaaangg Sangat. (cehhh.. Jiwang)

*** bunyi drummm..~~ tenet3!!
Mawarians yang selalu dihati.--> Mira,Sri, zaty,ckin,dada, puu, ijah, piya, yani,pija.iela.
Nena-- > yang selalu panggil.. Paaahhhh!! Damm i miss u.!
Bebe--> yang selalu peluk saye bile tido.
Fie --> Si kecik nakal. Suke jalan sambil pegang tangan.
Betty--> Si montel yang selalu buat saye gelak.
Pija--> Rumate B102. She's lovely. i swear. Die sanggup buat ape saje demi kawan.I LOVE her. So
            much.tapi tanak ngaku
Zaty--> my latest rumate kat kskb. Kau sengal. Tapi the short moment make me miss u.
Boboy--> keje ngn kau memang paling best n sempoi.
Kak Hana,La a, Misah, Silah, Reen,Yent,Mizi, Fifi,Mira,Wawa, Melly,Azie,Nik,..~
Semua 70..
Semua.!!
Semua yang ta disebut. Semua ade dalam hati.
Sumpah. Fara ta penah lupe.
Fara ingat. Suara korang, jalan korang, muke korang..
Fara ingat.

** Nanges.



bile pejam mate. Semua kenangan2 kite playback.Macam video.

Nanges lagi..

ps: kalau kite diberi peluang untuk bersame lagi. Korang nak?
fara nak.
sobs.!

oke. Nyesal.

Ape la..
%^&*%!! nye tulis gedik2 kat blog ni.. Waaa~
T_T
ES saye mintak mahap sebab tergedik2. Kawan2 mahapkan saye..
Janji tanak tulis cntuh da.. Lau tulis pn ckit je.(hehe)

Takut nnt si Es tuh bace, die cakap saye nih gile lak kan..Tak2.. Saye tak la gile sangat.. Sikit je gile nye..
Sumpah.! sikit je..

Mahappp~
oke2. saye teruk.. -_-"
Tanak2..
Insaf da ni..
huhuk..
bai.

Wednesday, December 28, 2011

Merajok.

Petang tadi, i just met Former Encik Gewe. Die otw nak ke keyel. Singgah nak hantar my ukelele..~ Been a while jugak la Cik Lele(my ukelele) dengan die. Since our last date. Ceh2.. date.. hahaa
Lame ta jumpe FEG.. he's still like that. Hidung masih kat situ, rambut da panjang.. hehe..
Tadi nampak papa nye.. nk tegur ke tanak. Aishh.. Ta manis ta tegur sbnrye.. Tapi tak ter tegur.. hehe.. (ta senonoh)

Jumpe kejap, then say babai la.. Or, May be itu y last kot jumpe die. hrmmm hrmmm. entah la. Tanak pikey la..
So, drive balik la. Ehhh~
then saye teringat kat membe saye.  Umah nye dekat dgn meeting point saye dengan FEG..Da sampai depan umah die, cl la.. Alangkah hiba hati bile die cakap die da balik kb.(uitm) Ceitt.. Majok la macam ni. Ta sempat jumpe pon.. waaa~
Then, text kawan yang dekat umah saye tuh, Yuni namenye.Die pon da balik tengganu.(uitm jugak) Demm!!
majok la macam ni.. waaa!! Ta cakap pon nak balik sane.. waaaa~
orang da la rindu kan..
Tinggal saye dan juju je..  huhuk!
kesayangan yang da mule mencipta keluarga..



Petang nye. Pacik saye plak mesej..
"Kakak tayah ikut la g jb..Kakak jage umah ea. kakak kan da biase g sane."
ape lagi T_T


Nape ni.. huhuk!
majok ngn sume orang.. waaa~
nk majok.!! nk g Tengganu la cmnih. (tade hala tuju) mencik2..!!
ES ni mane..(eh tetibe!)
hee..

nk tengok bola pon malas. Majok ngn Indon. Saje nak bagi orang main kat padang lopak2 cn2..
haishh.. Truk gle kot padang. Padang bola yang ayah slalu main pon cantek ag dari padang korang. Prftttt...
=p
Kelantan kat ati.
bukan kat mate.
heee.=)

Tengok2. Ta pasal2 da Klantan ilang sorang pnyokong mlm ni.. hahaha.. kan da nk kalah kn..
hish2..
sengalnye. Anak sape nih..Amek2.!
hiks.!

Kembali sengal.

oke..
Malam ni jiwa ta kacaw. haa~ lega dah.
da tau nape jiwe kacau 2 3 ari ni..
puncanya---> angau.
(gedik lagi)
ES la. ni.. die la puncenye..
hahahahaa.
mahapkn saye ES. tp btol la..
mle2 on9 stalk dlu...Pastu wat2 ta nampak  dak tuh on9.
haa.. kan da jiwe kacau. stalk orang comey mmg la.
rmai pminat. Haish2.!
-_-"

Paham ta perasaan bile nampak ijau je kat die nye profil.?? Berdebor tawu!!
nk tegur kang malu.~
>_<
haishh truknye saye.! -_-"

oke.! Si budak kace mate rindu kat budak kace mate jugak.
=P
ps:Esok ES  kate nk outstation. Bley tak nak rase rindu. haa~
gedik lagi.!!mane saye tau sume nih??
magic kan.??
Eleeehh~ stakat gerak geri ES tuh sonang yor..
hahaha (blagak)

Tuesday, December 27, 2011

wasting time.. =)

Hey.!
malam ni, walaupun Barca menang ngn Real.Pale saye tetap khayal. Tatau la nape.
tp ase nk layan JB mlm ni.
Weyh!~
apahal lak nk emo2 ni.
saye ase nk nyanyi kat awak. ES.
Malam ni jeles.

Kat sape tataw. i wish i never met u. coz, it make me uneasy. tq
That should be me..
=)
Encik Ex.
Someone like you.
oh!.~ Dammit.

Monday, December 26, 2011

Laut..

Malam ni, keluar dari bilik. Tengok Masterchef sekejap.
Masuk balik, bukak lappy.
**termenung panjang.
fikiran saye kosong, tapi jiwa ni tak tenteram. Ape yang menggangu saye, saye pon tatau.
Sebab tengok brite tadi ke? Hakisan ombak besar kat PCB n Bachok?

Hrrmmm~
Dua hari lepas, saye mimpi tentang ni. Saye mimpi ombak besar. Entah kat mane. Tapi saye ade kat tempat tuh.Masya Allah..Gerun...
Bile saye tengok brite tadi, gelisah saye bertambah. Takut. Kasihan mereka2 kat sane. Takutkah mereka? Bagaimana keadaan mereka sekarang?

Ya..! Encik Abang. Semalam saye ade berbual dengan die(dlm fb je) katenye ribut tengah melanda.
hurm2. Ape khabar die agaknye..
Semoga Allah melindungi anda2 kat sane.. Terutama Encik Abang.(die je y saye tau dk kt area sane).. Aminnn~

malam2 memori..

Entry ni ditulis malam sebelum LJM.

ni pon malam2 sebelum LJM.
no words. T_T
rindu tersangat..



Berbunyi begini...

Malam ni saye tengok ramai yang duk buat part2 perpisahan..sobs! esepeselli si budak2 exKKT.. Dorm rose, kemboja.. saye? Mawarians..~ Dorm mawar.. mennjelang malam2 terakhir kat sini kan.. Sayu nye..
macam2 memori da playback lam pale ni.. sobs!

awak2 merangkap kawan2 saye semua..
Sumpah.! saye sayang semua. Mungkin kenangan awak2 semua ta indah sangat ngn saye.. But honestly.! u guys are the best thing that ever happen to me.. betol tau. ta tipu pon..~
my peberet girls!
Mirah n Sri

yang selalu ade =)

mawarians !

Roses for lovers.

zaman kecomelan

Ukur Baju.


Malam ni, untuk kesekian kalinye, lepas tengok cite kat tibi, saye telah menengok I'm Not Single.Akibat keobsesan kat Farid Kamil. Haa..Gedik lg.! Hee..Cite yang biase je. Tapi sebab FK kan. Gagah jugak tengok sampai abes. hahaha..
**sengeh

Saye tengok FK sebab Encik FK mucul balik.hee~ sape suh mucul kan.. hahaha..
yer2. Encik FK y sy cari tuh, da ade y punye. (kot) ni Encik FK palsu y naik pangkat jd Encik FK.
y ni pn sy tataw da de punye orang ke belom.
Lantak la.. Saye ta kesah pon..(Poyo) hahhaaha

Ya Allah. .! hape nak jadi ngn saye ni.. Bile nak insap pn tataw.
Malam ni bile on9, perkara pertame sy buat?
Stalk profil fb --> Encik Sum1 
tp Encik FK plak muncol. haisshh.. lain y dtuggu, lain plak y tegor..
hehehehe.Padan muke. Baik, saye memang berkawan dengan Encik FK.. Sebagai kenalan kerja, n 1 kolej..

**buat muke siyes balik..
Back to setori2.. Story siyes.(kunun2)
Sebenarnye  saye pon sedar ta semua benda yang kite impikan tuh kite akn dpt. Tapi berangan tuh memang best. Sekadar berangan pon takpe. Berangan tentang die. yepp. Si die..(ES)
Well, i'm not into a relationship. I mean, saye tanak jugak jatuh cinta. Takut jatuh cinta dengan orang yang salah.(Lagi dan lagi) 
Yes. Encik Sum1. Die sekadar 1st sight love.(eh belit je.! jatuh cinta jugak tuh)
Takan pergi lebih jauh. Die akan tetap jadi ES dalam blog ni saje. Realitinya..~ Tak mungkin.
Ukur baju di badan sendiri la kan..

 Tapi...
Love jugak bermaksud suka. Saye suka die. Tapi bukanlah mencintai.. Its a different meaning.
to fall in love again, its unpredictable..
Kenape saye suke die? (Rahsie.. nk gtau die sorang je)
As for me, melupakan cinta yang lepas memang tak mudah. Sakit berjumpa dengan orang yang salah jugak tak sembuh cepat.. Tapi saye jugak punya pilihan samada nak terus hidup dengan kenangan yang menyakitkan, atau buka buku baru.

Saye pernah jatuh, banyak kali. Banyak parut. Tapi saye tahu, Allah SWT takkan bagi ujian pada hambanya kalau mereka tak mampu.Die tahu saye mampu. Allah SWT uji saye dengan kekecewaan.Ya, mulanya saye jatuh, Tersungkur. Tapi Allah SWT kan sentiasa ada.. Saye da bangon pn. Dan setiap ujian Allah SWT itu ada hikmahnya. Mungkin saye terlalu lalai dengan dunia saye.
**Istighfar..

Saye mungkin si gadis pelik , nakal, gedik,manje, bising, pelupa.. Kadang2 saye juga seorang yang berjiwa rapuh. Saye mudah menangis. Saye menangis bila cinta saye hilang. Saye nangis. Semahu2nya.. Tapi untuk kali itu saje. Saye belajar menerima hakikat. Dia bukan dicipta untuk saye.Mungkin saye ta sesuai untuk die.

Yer2. Skang pon. Tau la pasal Encik2 yang dalam angan2 blog saye ni..Saye ta kesah pon die suke saye ke tak. Sebab hati orang nih masing2. Yang penting saye tau saye sape, n kedudukan saye di mane. Kann??
Die taley halang saye suke die, n saye jugak taley halang die dari ta ske saye. (haa.. belit lg)
Encik Abang, jgn risau tentang saye. oke.;)
Mungkin saye ta secantik gadis2 idaman lelaki. Mungkin saye jugak tade harte yang banyak. Mungkin jugak perangai pelik ni buat orang takot. Tapi Alhamdulillah.. Saye syukur. Sebab saye tau, ramai orang yang saye sayang, jugak sayangkan saye.


Haaa~ betoll...! Umi, Ayah, abang, adik2, sepupu2, macik, nenek, pacik2,kawan2... banyk lagi...

pengemok. pemakan, pelapar.
penakal.pembising.
penyayang.
;)


 Tulis entri ni malam ni. Sebab ..
Dengar lagu ni tadi...Joget suka hati asenye tajok die.
Dari Adibah Noor..
Dik janganlah dimakan pujian orang
Takut nanti tersungkur tak sedar diri
Biar apa di kata orang
Baju mesti di ukur di badan sendiri
Baju mesti di ukur di badan sendiri

Mungkin juga senyumku tidak semanis
Potonganku mungkin juga tak secantik
Biar apa di kata orang
Rezeki dah tentu anugerah Illahi
Rezeki dah tentu anugerah Illahi

(Korus)
Biarlah orang ketawa
Asalkan dia gembira
Hatiku pun senang juga
Melihat orang bahagia


Bukan ku minta simpati
Tak mahu di kasihani
Ku memang senang begini
Terserah saja pada Illahi

Terserah saja pada Illahi
Terserah saja pada Illahi

Marilah berjoget
Joget hati senang
Lupakanlah sengketa di jiwa

Sambutlah tangan ku mari bersamaku
Yakinkan dirikelak senanglah di hati

If Only i'm a Peterpan.

Petang yang bosan..
Saye berbuai di bawah pohon rambutan di tepi rumah. Ditemani si adik perempuan kecil dan 2 orang anak sepupu. Sebenarnye tugas saye la menemani dorang main2 kat depan umah ni. Bahaya kan skang ni. Kampung pn.. Hilang adik sape nk jawab kan.. Kat kampong pn bahaya skang ni..

Manje la dorang ni ngan saye. Hee~ I’m a kids lover, n kids love me. Miahahaha..
oke2. Tanak poyo centu..
My Sayangness.
kak farah sayang anda semua.


What a beautiful evening.
Budak- budak main2 sesame dorang,macik2 berborak  kat atas pangkin, bunyi2 kambing, burung2… Suasana yang sangat saya rindukan. Selama beberapa tahun di tempat orang (ceh3~ Cakap macam kat obersea..) Takdela. Xlame da boley rase suasana macam ni. Time cuti ni la.. Pasni, entah kemane2 saye keje. Balik kampong pn jarang2 da nanti.(Alamak sedeyy la) Si anak manje ni kan. Iskhhh..!

Waa..~ Saye da nak masuk alam dewasa. Da nak keje. Da nak kene hidup berdikari. Takot2.!. >_<”  Cemane ni. Semua orang akan alami perasaan, suasana (maksud sayeperubahan status ni)macam ni. Ya Allah..boleyh ke?? Boleh ke saye berdikari, sedangkan saye masih lagi main kejar2 ngn budak2 ni, masih berebut buaian dengan si kecik, masih merengek nak bangun dari tilam.. Haishh~ (perangai budak2)

Bile saye mempersoalan , Boleh ke saye? Kenape saye kene berubah.? Kenape saye tak macam peterpan.? Selamanya kecik..
Ngek nye pompuan bername Siti Hajar Farahah ni.. hehehe.. Dari dulu sampai sekarang, masih tanak terima kenyataan saye da dewasa.  2012 da ta sampai berape hari da.. Minggu depan, bile orang tanye umur. Uhuk!! 23 taon da…
waaaaa~     T_T

Oke2. Jangan nak mengade nanges sebab taley time hakikat diri da tue.
oh.! 2011.. Anda banyak beri kenangn pade saye.
nape3??
waaaa!~ =(
banyak benda sedeyh jadi kat saye taon ni...
But still.. our life have to move. Time doesn't stay still..
If only i'm a peterpan. Ta payah jadi besar. Hidup dalam dunia kanak2 sampai bile2. Bangon tidop ta payah pike nk cari duit, nak keje, nak kemas umah..

i just miss the silly me. Well, i'm silly untill now. Clumsy, careless, nyanyuk, gedik..
haha..saye cume kanak2 sekolah yang terperangkap dalam badan orang tue ni..

tanak tambaah umo.. Boley ke?
>_<
ps: i just miss sumone.Just dun let him noe oke.
its our secret. bhahahaha..~
=D
             ur crush

Sunday, December 25, 2011

Senyum sampai Pengsan.!


Haa~
Nak senyum3! sampai pengsan. hhihik..
Perempuan kalau minat bola tuh seksi ka?  tu tatau la kan pandangan orang ni berbeza2. Saye duk berborak ngan kawan saye ni..
Katenye ta penah jumpe spesis gegel macam saye. Minat bola.
Pelik ke? Ta pelik pn.. haha. Katenye eksotik la saye ni. Pelik dan eksotik.


Saye dibesarkan dengan abang saye. Beza umur kami 1 taun je. Abang saye lahir 21 jan 1988. Saye lak bln 11 1989.. ta jauh kan..
So, kami nih bespren porber la kn.. Hape yang die buat, dari kecik sampai besar saye ikut.
Dari mandi sungai, main kejar, main sorok2, main bola..err.. Ah a. main bola, tuh dulu la. mase kecik2.
da besar tade nye dorang nk main bola ngn saye.
Dulu, tiap2 petang ayah akan bawak saye n abag ikut die pg main bola. Abang main ngn kawan2 laki die la kan. Saye dari kecik da jd pnonton bola sepak.
So, dr kecik saye da diajar ape tuh bola sepak.

Ayah sampai skarang aktif kot.~ Kuat tak ayah saye. Wlaupun main untuk liga veteren je..
hee..~
Spe sy minat? Ramai. la kan.. macam negara. macam warne.. hahaha..
Team?
no 1 Kelantan.
no 2: Malaysia
no 3 : Barcelona
no 5: Spain


 boley??
haa..  yela2. ngaku.
oke. saye jugak peminat Chelsea. tp skang zaman kejatuhan .tp sy sokong jgk.(sikit)

Saye tengok bola yer.. saye bukan je tengok player semat. ok.. hahaha
(tapi tengok jugak la)

oke2.(konon retis jawab soalan la..)

Minat kelantan sebab saye orang klantan. n Ramai player dr klantan best2. Contoh? hurm2...
Muslim..Eh2.. slah2. hihi.. Contoh dekat la kn.. APek tuh..

Malaysia? hurm..
wajib la sokong.. tanak komen la kan nape sy minat. Bukan rahsie tp xnak cite panjang.


Barca?
Sejak dr zaman Ronaldinho, sampai la kembalinya Fabregas ke Barca. n Gandingan Messi yan comel lg lucu tuh.
Saye masih setia ngan barca. Nape. .
kalau nk cite mmg panjang la kan..
n Saye Anti MU.. harap maklum..
go $%^&*!! United.
(mati ak lau pnyokong MU bace ni)


Spain--> Boley tak nk cakap sebab Torres ngn Villa. hehehehe...
xla, bukan sebab dorang semat. tapi memang semat la kan.. Tp dorang ade penutup yang tajam.



for now, Messi is my peberet la kan. Kaki pendek yang comel bile bawak bola tu.. N larian2 bijak die.. memey idola la kan..Kalau nk cite pasal Messi, Fabregas, Iniesta.. memang ta habes.
Point nye nk cakap. Saye gegel yang minat bola.
Saye paling ske bile musim World Cup. Memandangkan saye je gegel, dorang dera saye. Tukang kejut untuk tengok bola malam2. Patu goreng kopok. Sebab dorang ske lapar. dorang---> ayah n abang n adik.
haha.. Dari zaman sekolah. Sampai skang. tuh memang kerjaya tetap bile balik umah..


2orang striker pujaan hati saye.(makan banyak)

yang nih takmain bola sangat. (main ragbi je)


Abang kate, saye ni macam laki. Sape ngek ske saye tah haha. Perangai pelik, gedik lak. Haa~ y tuh xley elak la kn. Pompuan katekan..
Btw, he is my best friends. Sill n always will. hihi

Ps: Encik Sum1 pon skong Barca. yep.! mane sy tau? ade la...~ngeee.! Kimia tak?
wink3!~ Gime 5 la en Sum1. hahaha..yeay.!
nk geng ngn awak la en Sum1. hee..
>_<

Saturday, December 24, 2011

For fun.For friends.!

heeeeyahhh! oke. da lompat balik umah da.. yes2.!
perjalanan dari Bandaraya Kuala Krai ke Keyel,Keyel ke Sah alam, Sah alam ke Bandar Indah Kuala Krai.. ceh3..~ panjang kan journey tuh..

Lepas bershopping hari pertame, esoknye shopping lg. Hee..~ kali ni bli barang untuk baby.! haa.. Baby aka bayi. Ta dibranakkan ag .. yea2.!
Umi nak dapat baby lagi.. so, sebagai kakak yang prihatin(ceh3) saye  pon dengan rase baik hati nye, telah men spend kan duit untuk my baby..Eh, i mean my mum's baby..

i baru dapat adik u. So, blom mase nk dapat anak lagi la..
lambat lg ye dik nonn... Encik Sum1, Sum2 ,Sum41.. hahaha. ha ah. dorang2 tuh sumenye lambat lg nk di tekel.. waa...~

oke2 melalut.
Farah...~
Back to the future.! Pling3.

heee~ berangan no 1.


oke, Pagi tuh, saye pon menggode kawan saye yang baru je lepas keje mlam d unit ICU kat HkL ikot.. Yeay~ die ta berjaya menahan godaan saye.Harap maklum.

thanks kawan..

Hari ituh kami mengidam Sizzling. Nyum3. Paling best bile Cik Stapness blanje kek untok saye.! yeay...
Katenye sempena belated beseday saye ha.. Best kan.Sebab mase beseday saye tade hape pn saye dapat kecuali bedak2. Sekian. haha.. Sadiskan cite beseday.
Tape2. Saye dapat kek pberet poreber in da wolll la.. Blueberry cheese~ Yummmy!!!



made by me.. hehehe


tengah bli kek besdey saye.tenkiu



si gemuk nmpak pendek dan weird.
haaaa~


episod makan2.Tehen baru g bli barang. hee.. Kalau gemok jangan slahkan orang la kan.. haish..~

Da abis sesi buang duit.. then baru la bergerak menuju ke sah alam. Or Puncak Alam.. lebey senang.! Naik komuter.. !aaaa.. Menggamit memori la.. Memori mase jadik KPJ dlu.. Komuter la kaki kami.. hahaha..
Haa.. Lau da namenye KTM Komuter kan. Tipu sangat kalau ta sesak2. Harus la berhimpit kan.. Oh! Sanagat best la kan..~ Dengan plastik2 n beg kertas. Dengan beg pink biru gelap yang berat tuh.Yarkk.! Sempot.2~
Sebelom naik, bli air peberet dlu. Ice Blended Mocha. Kat tempat peberet.Old Town.~ <3
Oke, nasihat ye.. Jangan minum kopi ble naik tren sesak yang amat2 tuh.. Akibatnye macam saye la. (Hadoi..~) Hebat gile..! Rase nak menari je kan. Oh.! Untung saye ta muntah.
Pening, penat, tahan bau... waaa~ Tabah gile kot naik tren malam tuh..
tringat zaman mude2 naik komuter

tunggu lame la kan.(uncle seblah tuh tdo da)

Sg Buloh..

jangan minum kopi nak naik tren ok.
sumpah. nyesal.. heee~

 





At last jumpe juju..~ yeah.. Bermalam di Puncak Alam. Dan esoknye.. kami pulang.
meredah hujan lebat sepanjang perjalanan..



Akhirnya.. Bandaraya Kuala Krai menyambut kami dengan hari gelap.Ta friendly langsong. hahaha..
Yela da malam kan.. Wekk2!.
Sampai jugak la..

Ps: Encik Sum1 pn minat Barcelona mcm saye. Oke..(gedik. hahhaha)

Tuesday, December 20, 2011

what can i do?

Kat umah kawan. Nak balik umah sendiri malas. he..~ tumpang umah kawan la .. hehe. baru panjang siket kaki nye.. kan3..!
Malam ni Zana keje malam. Kwan saye tuh satpnes kat HKL. So, malam ni tdo sorang la.. ngee..
bosan. Esok nak gerak ke sah alam jumpe juju~ Then gerak balik.
Today's diary..
Shopping. Banyak jugak. sampai kering.!!
stapnes n bakal stapnes.

si bakal stapnes lebih boros dari stapnes.
At least i got what i want.. hehe..
thanks kawan.! u are my besties... i just heart u. cik zanna salu tolong saye.. i love u zana.
InsyaAllah, kalau takdir saye kee kat keyel ni, saye duk srumah nan awak ye..


tapi.. dalam kehappy an ari ni.
ade sumting yang asyek dk menganggu ni..Ta percayei nye pun. Saye asyik termenung pikey.



i miss...
haishh.. what should i do.?
really getting on my nerve la this stupid feeling..
ta ske. Da cbe bwak diri ke keyel. ingat bley lupe la kan.. Makin menjadi2 ade la..
somebody help me..
puhlis....!!

Ape yg ES mandrem saye ni..(padahal diri sendiri y gedik)
Dunno where it ends. or when. But i need to end this soon. i hope so.
-_-"

Monday, December 19, 2011

bawa ati jap..

Malam ni nak g bawak hati ..
hee.. (gedik)..
saje nk buat2 sdey..
babai awak. rindu tak bile saye tade..??
hee..~

ke keyel bershoping sekejap. yeay!!
xpn sbnarnye nak temankan si Juju balik dr keyel.. sian die sesorang kan ..
so, saye naik keyel, balik same2 ngn die..
hee. baik kan.?(poyo)

thats a friend for kn.. helps when a friends in need.
i just heart u friend..


XOXO..
love fara.

Sunday, December 18, 2011

Masalah tuh corak Abstrak je.

Macam mane asenye bile orang yang kite suke, ta ske kat kite.. orang yang kite ta ske plak ske kat kite?? Cam belit jeh ayat kuh ni..
Situasinye camni.. Bile saye ditemukan dengan err.. nk bagi name hape ea.. haa.. Encik Cekgu. Cemane saye ley kenal die? hurmm..
*** flashback. Saye kenal die sebab say ebeli barang bundle via on9 la kan. Saye kan hanye mampu bli barang terpakai je.. hehek..! tape kan. ta dose kan..

Punye la kenal lame.. Kami pon jadi le baik(biase je sbnrnye). Ade jugak saye ber mesej ngan die. (atas dasar bisnes) mule2 biase la kan.. Da lame2 macam nak menhayat lak kan.. haishhh.~ Mesej ta brenti dari pagi sampai tgahari. then diam. Asal malam je diam. Outstation je call sy mlm2.(Tanda2 mencurigakan)

ta bley jd ni.. Kene siasat. Siasat pnye siasat, upe2 nye.. Die da pn berkahwin, da ade anak satu kot. Iskh3~
Saye cukop anti lelaki curang ni.. Pernah die bagitau saye die ni bujang terlajak. Sebab umur da 28 n ta kawen ag.(gatal) Saye pon simpati lak kan..Dari bahase, nmpak sopan. inesen.. Tapi hakikatnya..!!

Saye tanye die, sape yuyi(bukan name sebenar). Tuh bukan anak die ke. Mati2  die ta ngaku tuh anak die. Masya Allah.. Hape kene ngn manusia sorang ni.. Ta cukop ker?? Saye amat2 alergik dengan spesis2 macam dorang ni.. Kenape la saye asyek jumpe orang cam dorang ni.. Sampai sekarang die xpnah ngaku yang die da kawen. Hello brother dalam fb anda tuh terang2 tunjuk gambo bini ngn anok. Ingat saye ni naif sampai tahap bute ke..
Jangan la bermimpi di siang hari. Saye takan jatuh cinta ngn lelaki ta bertanggungjawab cam awak Encik Cekgu ! (geram ) Kalau Encik Sum1 tuh ta pandang saye skalipun, saye takan @#$% ske kat awak.

perkahwinan itu janji suci yang dipatri sampai mati
Kalau awak ta mampu nak tunaikan,  jangan janji.


Awak cakap saye desperet sebab suke orang yang ta suke saye kan..
habis awak tuh hape..=(
ta baek awak cakap centuh.. Biar la saye dengan angan2 saye.. Saye ta kaco awak pon. Encik sum1 pon saye ta kaco.Tompang suke je.. yer. tau la saye ta cukop hot kan. 
Bia la.. Saye da tau da hal tuh. Encik Sum1 ta ske saye. Saye da tau da hal tuh. Tak yah la nk saketkan ati saye. (T_T)

Encik Cekgu, ingatlah kat anak n isteri awak. Ape agaknye prasaan dorang bile dapat tau awak macam ni. Dorang misti sayangkan awak. Bile da sayangkan orang, kite misti harap orang tuh sayang balik. Awak ta sayang ke anak n isteri awak?
Karma tuh hukum alam..
What u give u get back tau.. Ta takot ke??
ta takot yang tuh, Sile la takot kat Allah..  Allah tuh Maha Mengetahui.. Sorok la sampai bile pon. Allah tawu..
saye tengok dari jauh je.
 biarla saye dengan dunia saye.. i noe how happy mean for me.







ps: salah ke saye suke awak Encik Sum1. Suke je.. Tengok jauh2 je.ta cuit pn. Amek gambo curi je..
=(

Dunia Saye dan Awak

Home sweet home..~
mood bahagia.. hihi.. yelah, ape ta suke da smpai kat umah ni kan.. da 2 ari da. Tugass harian: mengisi perut bile rase macam lapar. Walaupun ta lapar. Waaaa~ gemok la cmni..
Rutin pagi-->umi kejot Subuh.(ta macam kat ostel reti bangon sendiri.Balek umah liat na mam.~) Pastuh tido balik . hehehe.. sebab tade keje nk buat.(padahal mmg bnyak yang boley dibuat) Oke.. Admit it farah. u are PEMALAs.. hahaha. ngee.. alaa..~ 2 ari je.. plz2~
hehehe. sebab saye saje je nk dera adik y sorang ni sebelom die pegi praktikal. hehe.. Esok da kne jadik cam biase da..
Dimaapkan ta?
hehek.!
Nak jugak bagitau... Kampung ni sangat best taw.! Bangun pagi2 irup udara sangat2 fresh.. Penah pegi Cameron Highland? haaa.. camtuh la ase waktu pagi kat cni.. Alhamdulillah..~ Masih ade lagi suasana macam ni kat Mesia ni.. Lau dok Ipoh tade nye nk ase camni.. Takde kan3.??
haaa~ Bukak pintu umah pagi2, akan nampak bukit kat seberang sungai Kelantan yang besor tuh.. (angguk2) depan umah saye je.. Betol.. ta tipu.. tade la btol2 dpn.. tp nmpak la kan.. hehehe..Cite nk best je kan..
Tapi,, sumpah. korang mesti jatuh cinta ngan view kat sini, waktu pagi.. (jatuh cinta, sumpah siap tu..) ngehehe..
ta nampak sungainye..? kat blakang surau tuh ha..

ini evening view. morning view tade.. hihik!


Kat tepi umah saye ade kandang kambing.. hehe. So, pagi2 selain bunyi unggas2 terbang carik makanan, bunyik jugak la kambing2 ayah saye kelaparan or kesejukan (kambing kan takot sejok) hehe..
Oh! i love this smell.. bau rumput2 yang basah kne embun.. its very3 fresh.!

Boley tengok si keluarga ayam terkedek2 keluar dari sangkar..erk? sangkar ke? lupe nampe tmpat tinggal keluarga cik ayam ni.. Pukul 8 je bizi  la keta2 kuar.. g keje katekan.. Haaa . hape?? ingat orang kampong ta keje ke? hehehe.. ta2. gurau je..

ngee~
Saye budak kampung. .
Nakal, degil,manje, kuat nanges..
Ini dunia saye. Dunia kampung saye.
Jauh mane pon saye pegi. Tempat ni no1 dalam hati.. Bandar mane pon saye pegi, hati saye tetap kat kampung. Saye tetap anak kampung , yang penah main sorok2 kat semak, penah main masak2 tepi pokok, penah main kejar2 kliling kampung, penah mandi sungai sampai biru..

Dari kecik,saye ta ramai kawan pompuan. Sebab, kawan abang saye tuh la kawan saye. My big brother, is my best buddies. Mane die pegi saye pegi. Ape die main saye main. Mercun, lastik, polis2.. macam2.
** gelak sorang2..
Gosh.! i just miss those sibling.(me n him) innocently playing with our friends..=)

Dulu, kat kampong saye kami je yang ade banyak menan ni.. Ayah slalu outstation.. LEGO, Barbie.. sume ade.. tp kami ta pandang pon sume tuh.. haha.. Lagi best mandi sungai..
Abang,(if u read this)
ingat tak kite kne bedal sbb mandi sungai mase ribut. Mandi plak kt lubuk udang tu..(tempat cik Boya slalu muncul) Kite slalu kne marah. sebab degil.. hiii~ thanks abang. Slalu backup adikmu ni..
bff dari dulu, skang, esok, bile2..





Ni dunia saye.. Dunia yang kadang2 orang bandar pandang kolot. Sopan santun tuh olllskul, adat2 tuh buang mase..tuh kadang2 pandangan orang.. sesetengah je.. ta semua..

Kadang2 saye terpikey, boley ke saye hidup dengan orang bandar.? Boley ke mereka terima dunia saye?


Yaa..~ Allah itu Maha Besar, Maha Mengetahui.. Sape tahu ape yang akan jadi kelak.. Saye ta bley nak menidakkan takdir yang da tertulis untuk saye. Takdir da tertulis, dunia saye macam ni..
Takdir jugak da berbicara tentang dunia awak.
yer.. Awak wahai kawan.. Mungkin dunia yang saye alami ini ta same dengan awak. Tapi perbezaan kita yang buat kita rase istimewa dlam bumi Allah ini..Alhamdulillah.

Yupp! Saye rindukan kawan saye. Ta kire die dibandar atau di kampung yang lain. Saye rindu..
Entah bile saye dapat lepaskan rindu tuh.. Entah bile..
Jika rindu itu pengikat kasih kita..Biarkan saye terus merindui kalian..
yer.. Kamu jugak Encik..


Entry da bertukar mood.=')

Saturday, December 17, 2011

Dalam hati ade taman..

Petang tadi, dalam bosan2 berkurung di rumh sebab kehujanan.. ade sorang kawan suggest saye dngar lagu ni.Katenye, lagu ni sesuai dgn saye. Dengan entry2 gedik sbelum ni.(Encik Sum1 latuh)
Lagu dari Gamma--> Penyair cinta
waaa~ entry jiwang malam2.. hahaha
gedik3! (mutah lagi)



Aku memang tak segagah indera putra
Penuh sakti, kacak serta gagah berani
Tak sehebat Hang Jebat
Tak sesetia Hang Tuah
Tapi aku tetap aku

Aku ini bukan wira tidak juga
Sasterawan anugerah negara
Ku hanya penyair cinta
Dibuai impian bertemankan
Perasaan...

Bersenjatakan kertas dan pena
Kasih-sayangmu
Ingin rasanya kutawan
Tapi sayang hanya sekadar
Di dalam tulisan

Dalam kenyataan kenapa cintaku

Tak kau perhatikan kau anggap khayalan
Bagaimana harus ku membuktikan lagi
Agar kau percaya kata-kataku 


haaa~ sian kan kat wanita ini. kalo saye bace entry macam ni, saye kesian kat wanita seperti saye ni..
hahaha.. gedik sgt. Hamek kaw.! hadeh..
pelik betol orang macam saye ni..



kat blakang court tuh ade padang. !st tyme jmpe encik sum1 kt c2..
hehehe..
gedik lg..

ps; thanks to encik abang. =)

Friday, December 16, 2011

Jiwa yang rapuh.

Pagi ni, bangun tido, peluk Sri kuat2.
"Sri, jgn bangun. Kite pejam mate.blom 15aribulan ag.."
**nanges..
pagi bute da tacing.. Malas2 nye bangun dr tilam yang kami susun kat tengah bilik tu..
malas nye nk nanges sebab na balik da.
Bangun jugak. Nampak Amirah da siap nk naik bas. Kesian die. Sorang2 je naik bas. Kami semua masih terkulat-kulat kat atas tilam. Bangun2..~ Hantar Amirah..
T_T
masing2 melayan perasaan. Amirah kesayangn kami. Gelak tawa die. Malu2 die. hantar sampai ke tangga. **Nanges. kami berlari naik ke bilik. melambai dari tingkap.. Bai mirah.. Saye sayang awak.
pas tuh, Shikin..
kami anta.. kemudian lambai dari tingkap.
macam tu lah situasinye.. lepas sri, izaty..
sampai la tinggal saye je kat bilik tuh..

Sunyi..~
baru sekejap..
saye da rindu..

this road bring me far away from u..
Kskb Uk
in memory..
Memori hari terakhir..

Thursday, December 15, 2011

Bile sampai masenye

Haishhh~ malam ni.. keluhan tuh panjang siket. Malam da makin larut  ke pagi. Kawan2 da beransur melelapkan mate.Saye? mengenang hari esok yang bakal datang. Esok akan membawa saye pulang ke tempat dari mane saye datang.Bawa semua kenangan2 tuh, bersame2.. Tadi, tempat ni jadi saksi perpisahan sebuah keluarga yang sabgat besar, Penuh kasih sayang..
Berpisah bukan kerana benci. Bukan jugak sebab dendam. Terpisahnya kami kali ni sebab dah tertulis. Sampai saat ini.. Kita akan bawa haluan masing2..
Oh. ! Setiap jalan yang saye lalu dekat kolej ni bawa kenangn kite.Saye nmpak tempat kite melepak. Saye nampak kite gelak2 dekat tangga. Saye nampak kite usha mamat hensem. Saye nampak kite usha Encik sum1 main bola.(eh masuk gak)
Kawan..~ Sumpah saye rindu..

Malam ni, tengok fb Encik Sum1 pn ta teruja. Ta palpitation.
malam ni. Sume prasaan saye hanyut bersame korang.. Korang yang da lame dibuai mimpi di kamar di rumah..
Si geok ni kawan anda...
ingat die ok..

Ingat saye yea.. Ingat Farah yang ske gelak kuat2. Ingat Farah yang ske nanges ni.Ingat Farah yang takot lipas ni.Ingat farah yang ske menggedik ni.
Ingat tentang saye ye,,
Ingat name saye..Siti Hajar Farahah.. Saye tatau saye penah bagi kenangan manis ta kat kamo semua.
tapi, kamu semua anugerah Allah yang paling bernilai untuk saye.
Sampai Allah jemput saye. Saye takan lupe Ukwah kite..
Sumpah..

**Nanges..T_T
na jugak letak pic encik sum1
jgn isau.
igt awk lg.=p

Tuesday, December 13, 2011

Lembaga yang seram..

wooo~ wooo~ (takot ta??)
bhahahaha..~ sengal kn...haha.. Kami semua akan dilanda wabak yang dibawa oleh Lembaga hitam yang menyeramkan..
Ramai yang da jatuh saket sebab bawaan wabak ni.. huhu ..takot kn.. Die akan mempengaruhi semua orang dengan.. Auuuuummm!!

hahaha... oke2..
gimik je sume tuh..
pekse Lembaga Jururawat Malaysia da datang.. Esok..! Diulangi..
Farah!!!! pelis la insafff...
peliss..~
kne lepas exam yang dorang bagi dulu bru bley pakai line biru.

nak dapat badge ni, kene jawab 100 soklan dulu

marah. Sikit.

malam ni rase saket hati ngn Former En Gewe. haish2!
nape ngn awak ni.. Jangan la cari gado ngn saye..
kalau gado kan ta best. tau2. saye banyak nyusahkan awk. tp ta bley ke awk jage ckit mulot awak y streeetttt powed tuh.. haish2!! tumbuk bantal. Dush3!!

Damnnn! saket hati la dengan ur words man..~ like u always right. my god..
T_T
and it ends like this
n its hurt.


Since we met.. oh..!~ spoiling my day. How should we be? pretending like i dun hate u? but instead, i do.
a little.. =(

Monday, December 12, 2011

Duit perlu habes.!

huek3! penat gile beradventure di Gua Tempurung.. Alhamdulillah.. sampai jugak akhirnya..
well salah satu dari impian saye semase berada di Perak lindungan awan nieyh. ngehehe..
Pangkor..--> Dah
Ipoh ---> Dah
Bukit Larut--> Dah
Air panas  Sungkai ---> BELOM
Kellie Castle --> BELOM


mane y dpat la kan.. Alhamdulillah.. da sampai pn tempat2 tuh..dulu2 tringin je.. Tempat2 yang saye da pegi tuh adalah anugerah terinda Allah SWT buat kite..MasyaAllah.. kalau dapat saye rakam ape yang saye nmpak kat sane..betapa hebat n indah dunia yang kite ta nampak depan mate ni..
Dunia yang kite kena amik mase n teroka sendiri..
contoh. Pangkor.. Si dunia laut yang cantik..
cantik n mendamaikan

paling suke gamba ni..

pulau giam

hape gune ade cam WP kalau ta amek pic ni kn..




haaa~ tempat kedua cantik dimenangi oleh~
wooott!~ Wooot!
Gua Tempurung.. yeah!!
pegang2 stalaktik tuh

buat2 penat

ni orang yang sesame kitorang yang ka tengah tu abang tour guide.

Kalau dapat saye record seluruh perjalanan kat gua tempurung tuh..MasyaAllah..! Awesome...!!!
kalau nk tgk lg gambo2 kat sane..~ boley la ke.. fb kawan saye. Nena
kalau ade lg laa..

its a journey that last forever. it is a love story too. About us all~ thanks for being my friend. yess.! All of u..