Friday, September 30, 2011

tak tahan tapi kene tahan

Macam mane reaksi anda bile hari- hari kene berdepan dengan orang yang badanye berbau.. tapi anda ni jenis ta tahan dengan bau badan orang(yang ta sedap la). What will u do?? kemon.. jangan nak ckap u oll tahankan aje..
saket woo idong lau kne tahan ari2..

haha.. bengkak la idong u oll.. macam mane u ol buat bile kene duduk sebilik dengan orang yang badan die berbau, then, jarang mandi, then jarang basuh baju.. my goodness..~
Selalunya kalau pegi bilik die akan ade satu aura bau badan tuh.. pergh.. Kali ni u oll kene dok sebilik lak..
Keje nurse, ari2 berdepan dengan patient kan. Orang tuh boley plak ta basuh baju 2 ari, then pakai g keje lagi.
bau die.. walllahh!! U oll bayangkan la.. Bau minyak wangi + losyen yang lain2 bau.. tambah lagi dengan bau baju y ta basuh, tambah lagi dengan bau badan..
adoiii~ peningnya.. Cemane na buat ni??
Saye da de bebrape cadangan..

1--> Bungkus hadiah berupa set pewangi..
2--> Kunci Alarm kuat2 n rakam MANDI3.!!
3--> Hantar surat layang cakap kau ni busuk tau..
4--> Pakai minyak wangi banyak2 bagi xbau badan die da.
5--> Request tukar bilik.
6--> Buat tak tau n tahan hidung



Ape saye patot buat ni.. Sadis tau.. =((

Thursday, September 29, 2011

macam suke

Salam Rabu wahai dunia..
  Hari ni xtau la kenape. Asyik rase nak senyum je. Hiks.. Agak gedik.. =p
Reseptor gatal da tersentuh da gamaknye..  haish3!~  semenjak sehari dua ni asyik terjumpa ngan seseorangg je.
Bile jumpe je ngan die saye jadi gelabah. Adoi.. Xmacho langsong. Chooyy..
Encik sum1 tuh kenalan kepada kawan saye.. Selalu jugak la tengok die.. Yang ta best tuh Encik sum1 ni ade dalam list2 pekerjaan yang direjek. Adoi..
Cemanenni.. Bile jumpe die asyik malu2. (walhal orang tu ta perasan pon )
Simptom bile jumpe Encik sum1..-->
  1.                                Muke rase panas. ketat (malu gile)
  2.                                Dade ni asyik dupdap2. macam berlari pecut 500meter.
  3.                                Kalau jalan depan die muke otomatik jadi statik. xley na senyum..
  4.                                segale barang yang dipegang jatuh2.(gelabah kambing)
  5.                                lau cerita pasal die je jadi malu..malunye3! asal ni..??
  6.                                

Ughhhhh!~ tamau la camni.. huhuk. tamau la ter feeling ngan Encik sum1..sebab die penah ade history dgn sorang minah sengal ni.. hadeh.. ramai yang ta suke lau saye feeling ngan die.  n y penting, die tuh termasuk dalam list occupation y direjek.. haha.. padan mukeku..

tapi ni la yang best jadi single.. Boley berangan n berfeeling kat sape2 je pon tanpe rase bersalah..
malu3.. hiks..
wink3~

Sunday, September 25, 2011

hidup yang sekejap.

beberapa hari yang lalu....
  Khabar kematian menyinggah di cuping telinga . Pemergian bunda teman baik sungguh meruntun jiwa..  Mendengar suara esakan di hujung talian membuat mataku berkaca. Oh teman.. Tabahkan hati.. Sudah tiba masa menunaikan janji Tuhan.. Sudah tiba masanya dia menyambut alam lain. Kita? Entah bila, Entah bagaimana.. Tenanglah temanku..  Dia sudah pasti pergi. Pergilah dia dengan aman . Sebagai anak, doa.. Doa anak Soleh  menjanjikan syurga bagi ibu bapa.. itulah bukti kita menyayangi mereka. Bukan esak tangis kita yang mereka mahu.. Bukan meratap merayu di kuburan.. Doa..
Mati itu pasti bagi setiap yang bernyawa.. Semgoga kita peri dengan iman.. Amin..
Buat Allahyarhamah bunda teman baikku.. AL-Fatihah..