Thursday, January 26, 2012

keje kawen

Dalam kesibukan kawan- kawan saye yang ber ready nak kawen ni, baru la saye tau, nak kawen ni susah sebenarnye. Baru nak pike pasal majlis kawen je da pening. Dari pemilihan calon  sampai la persediaan nak ade anak. Phheeeuuuhh~ Xlarat den nak pikey.

Marriage is a good thing that came with a lots and lots of problemo. Setuju?
Cerite tentang nikah kawen ni takkan abes lagi. Selagi cuti belom berakhir.
i'l continue telling stories. from what i see.i heard, i smel

tengok cermin.# Di dalamnya ada musuh anda. Ada sahabat anda.

Sunday, January 22, 2012

Ade ape dengan cinta.

Kuasa cinta ni boleh buat macam2. Boley  kontrol dunia kot.. Boley kontrol orang. Boley buat orang hepi. Boleh jugak buat orang sedih dalam sekelip mate. Boley buat orang bute jadi celik.Orang celik jadi bute. Boley jugak buat orang jadi biul. (macam saye)
"Tidak salah mencintai orang. Asal tak sampai tahap kite memujanya." Saye sebenarnye da muak tengo kisah2 cinta dalam tibi. Walaupun saye peminat drama2 melayu. hehe. sebab dengki dengan kisah cinta sempurna dorang tuh kan. Kekonon gado2 pastuh baik.bcinta2 pastuh kawen Bcinta dari zaman skola, pastuh kawen. Wehhh.! Tolong la kembali ke alam nyata... (ayat dengki da naik) sume tuh xjadi dalam alam realiti. Pastuh nye. tayang scene2 romantik. Pastuhnye kite y tengok ni tiru .Dating la,jiwang2 la.(oke perli diri sendiri nampak)
Baru bercinta da macam kawen 10 taon.

*** saye da over nampak nye... opss!
Hurm..~ menulis malam ni sebab kesedihan yang bertambah. Bile kisah persahabatan yang disalah erti dan orang yang menyalahguna persahabatan. Semua tuh ade kaitan dengan cinta.
Oh.! Allah bersame hambanya yang sabar.
2 pesanan untuk 2 situasi berbeza.

#Wahai wanita. Saye jugak wanita. Saye tiade berminat nak berkongsi.
Tiade niat lain. Cuma kawan.

#Wahai lelaki, belajarlah bersyukur dengan ape yang ade. Jangan nanti Allah hilangkan ape yang kamu ade, kamu yang menangis nanti. Jangan guna air mata murahan untuk menggoda.
Sebab saye cume rapuh bile perlu saje. Tentang ini. Saye punya hati yang kental.

#niat nak culik baby kembar kat depan tuh.

***Sape nak bagi anak die kat saye? Tanak kawen boley tak? Nak baby je. boley ke gitu?? Sebab macam susah je nak jage laki ni.
-_-" haishhh..

Saturday, January 21, 2012

da sehat.!

Dah lame x beronline.. Wahaa~ Ade orang rindu tak agak2?? Es rindu saye tak? Weekkk! Muntah2.
eleh baru bbrape hari da poyo. Konon la.. Al maklum la, kesihatan tak mengizinkan. Memandangkan banjir kan. So saye demam la seminggu. Demam la jugak. Panas sejuk, batok, selesema. Mancam2.. (ade kaitan ke dengan banjir?)
tapi sempat jugak on9. stalk si die la kan  keje. ta sedar diri demam kan. Bkn ape, takot awak rindu kat kite la kan.Oke2. perahsantan lakkkk... oke.2 Terbalik2.
Okey. Nak jugak online yerkk.. Entry ni ditaip sambil menegok bola. Yer2. Pasukan  kesayangan. Si merah tuh.  Mase taip ni ta menang lagi ye. tapi abis menaip selepas 3 jam. sebab sebok dk tkinja2 depan tibi.! So, tanak komen pasal bola la malam ni.  Da menang kan.. hoho..(cakapbesar)

Cite sedih sepanjang mingu ni.
#Hurmm.. Jadi orang single pon susah kan. Orang asek2 pandang sorong papan je ngan kite.   Oke saye sedar sapelah diri ini kan sob3.~Saye tanak kat laki orang, pakwe orang,makwe orang.(eh?) Sumpah tanak. Saye akan suke orang single saje. Bukti kan?? Saye ta minat Aaron Aziz. Saye minat Shaheizy Sam ngan Farid kamil je. huhuk...
T_T

# Well2.. Selame seminggu demam ni, ditambah plak dengan cuaca yang tak menentu banyak benda saye terlepas.  Sabtu lalu, perkahwinan Serina. Sobs.! Akibat hujan yang ta brenti pade Jumaat malam. Jambatan yang menghubungkan rumah saye ke kuala krai, ditenggelami air. Dalam 10 ke 15 cm la. Tenggelam kejap je asenye. Tengahari tu da boley lalu(gune) da. Nak wat cemane kan. Tapi, ape2 pon, tahniah  untuk kawan saye Serina.   Semoga dirahmati Allah hendaknya. InsyaAllah.

#Cite former EG. Macam da de awek. Sobs.!(eipp,?? Ade hati lagi ke?)
ta2.Untuk mengadekan hati tu tidak la. Buat mase skang.Sebab tengok die upload gambo awek. Gewe kah? tatau la sejauh mane kan. Saye kan stalker terhebat.! wahahaha.~

Ha ah.. Teringat plak  lagu Tak mungkin kerana sayang tuh.. Ehek..!
~tak mungkin kerana sayang. Hanya kadang kala terkenang..~~ ngehek3.!


# BB buat hal. Asek la ta pat nk on9. Saje nk mensabotaj kegedikan saye nak menstalking ES. (ops) Da lame saye ta ucap gudbai kat ES. 'Erm.. ermm.. Awak. Nite2. babai." Eicehhh..! melampau.!
Nak on9 pon line macam pertandingan kure-kure ngan renab. BB saye ni kekure la.. hahahaEipp2!! tak2. bb jgn majok..  Saye maseh perlukan anda..

#akibat dari kebiulan BB. Saye ta dapat nak mengupload video group1/2009. (KKT). Video tuh adalah video separuh siap.( xbest ) N sepatutnya dah dikensel. Sebab saye buat khas untuk dinner last kami. Tapi sebab dinner kensel, saye trus tak sambung buat video tuh. (Putus angin taley kentut) InsyaAllah akan diupload jugak nnt oke. sabor ye kengkawan.

#Rutin joging terganggu sebab hujan turun ta kire mase. So, saye da boley jadi atlet bina badan. Waaaa~ Sile carik sukan lain yer sazalisamat.hehek.!
Cakap pasal joging. 2 ari lepas, saye terserempak dengan Iklil. Ehem2.. sape die?
Bahan gosssippp.. heheh. tade2.!
Ceitt. tarik balik statement. Hape ni.. Iklil ni kawan saye mase induksi. Tukang bace doa mase majlis penutup. (mase tu bru kenal) Sebab saye mintak name die. Die ni saye mati2 ingat orang luar. Rupe2nye orang klantan. Kuala Krai plak tuh.. Iskhhh2..~

Cite hepy minggu ni tenggelam dengan cite sedih. buhhh.! Maybe seiring n sejalan la dengan hujan2 ni. Yang hepinye sebab dapa makan colek jambu. Hepi ke? Haa,, boley la.
Yang hepy. Saye da sehat.! Auuumm2.~

                        Ps: ES. Saye pandai masak oke.. hahaha
jgn ingat si pelik dan nakal macam saye ta reti tau
;)




Monday, January 16, 2012

crush

i miss him.Thats it. n this is not good for me. Got crush on u is not a mistake. But,it is hard. Have u ever feel that thinking of sum1 that never knew ur staring at him(the potrait) all nite.
Oh. I'm not here to blame Allah for giving me this feeling.
annoying face for annoying post.
i just owe an empty heart. Plus.Its fragile.(rapuh)

Damm! i'm talking about him. Again.
what the.....

Saturday, January 14, 2012

Perihal mimpi.

Memang sejak kecik saye kuat berangan.Imaginasi tinggi orang kate. hahaha. Konon nak jadi Ninja Turtles la,Kadang-kadang saye selalu doa bia doremon datang kat umah. Nak mintak lampu pengecil. Sebab nak main dalam umah barbie yang ayah beli tuh. Sebab umah barbie tuh kan ala2 banglo centuh kan. -_-"

Sekarang realistik da sikit. Da besar kan. Tapi angan-angan ta pernah la tade kan.
Mase time jadik student dulu. Saye slalu berangan tine-tibe kami dapat cuti lame gileeeee! Sebab banjir la, ape la.
Sebab mase  tuh sume ingat nak cuti je. Balaja malas.!!

Skang ni, da nak masuk alam pekerjaan ni lagi la realistik kan.hihik.! Matang la konon. cehh.~

Antara2 nye.--->
1---> Honda Jazz. my bubu bucuk sayang2.! Ni kan, si jayze ni.. Saye da jatuh cinta pandang pertame kat die.Sangat comel, cantik, kiut, miut, hot, elegen, sporty. Waaaa! Sume lah ade kat die. 1st time jumpe die kat tv je.. tapi.... Pappppp! memang tersadung, terjatuh, tersungkur. Haaaa. nk ape lagi? sume lah. Jiwe rage saye serah kat die. Saye ingat lagi saye penah cakap kat my former Encik Gewe. Kalau diberi pilihan antara die ngan Honda Jazz. Saye pilih Honda Jazz. Nape? Sebab die cinte pertame saye.
Ngan ES pon  .Same je. Lau letak 2 kat depan saye. Sumpah saye pilih Honda Jazz.(kot) Dasar gile besi betol.. ! hahahaha. Impian yang pertame saye nak dapatkan kete ni.(mampu ke) Entah bile la saye dapat pakai. Dapat yang 2d hand pon xpe. Entah2 bile saye da mampu pakai si buah hati ni, mase tuh, da kua kete lagi kiut miut cun melecun lg dari die.. Hadehh.!

piwwwit2. nk ngorat.!

2---> Volkswagen Beelte.
Si cantek maanis ni, idaman no 2. Kire 2nd opsyen la.. Haa,,~ impian no 1 pon blom tentu dapat lagik.
Tapi, xkire la kan. Orang nak bagi hadiah ke tetibekan. Haa. Sape tau. Tuh rezeki dari langit tuh. Saye amikk.! Sape tanak. Segak sangat kan. Semat bebeno la. Asal nampak je kete kumbang nih lalu, saye terbayang saye drive kete tuh. Waaa.! Boleh gile pikey. Nape la saye ta belajo bebetol dulu. Nak keje gaji besau, tapi malas nak belajo. Padan muke.. prffftt.
=p
Impia2 palsu le nih. Sape nk bagi tergolek kat kite dek oiii. Jangan mimpi looo..~ maybe dorang bagi la. Bagi tengok jap. hahaha.
3---->Vespa kecik
xpon, nak yang ni je.. Nak bawak g jkej.. breemm2.~
comelnye.! (terbayang kecomelan)wnaik vespa pakai baju ners.. waah!
ini semua impian mobil saye.!
<3
saye suke enjin. saye jugak suke kelajuan. Saye wanita pelik, dengan muke pelik, dengan perangai pelik.
Manusia memang begini. Pelik kan.
Yeah! Chills,

Amanah.


Anak addalah anugerah Allah yang paling bernilai buat setiap ibu bapa. Anak juga amanah Allah untuk ibu dan ayah. Dari sehelai kain putih yang suci, ibubapa adalah pencoraknya.Buruk contengan,maka buruklah ia, cantik contenganya, maka cantiklah coraknya.

Soal anak ramai atau sikit, bukan persoalanya. Yang penting anak tu pembuka rezeki.Anakjuga merupakan tiket ke syurga, mereka juga merupakan tiket ke neraka jika tersilap langkah.
Siapa kita nak persoalkan takdir Allah? Allah dah tetapkan rezeki die macam tu kan. Saye cukup terkilan bile orang memandang sinis orang yang berkeluarga besar. Atau orang yang tade anak.
Who are u? Sempuranakah anda? Huh.!
Marah sekali saye.
(emosi orang demam diganggu) Harus la saye marah. Sebab orang suke2 hati saje nak buat saye marah kan.. Saye punye keluarga yang besar. So? I am happy with my life now. Harta dunia memang kurang. Tapi itu bukan pengukur kebahagiaan . I'm happy with my life, my family.
Yer, saye dah 23. Saye belom kawen. Ha a. Tade orang lagi. So?? Ape masalah anda??
Oh.! Dunia saye bukan semata-mata mengejar nak kawen. Saye banyak lagi kerja lain nak pikey.
(maaf si wanita, anda bercakap waktu emosi saye ta stabil)


Sekian hujah saye pade pagi ini. wekkk.!~

isn't she cute. Die tiada dose pon.

terpulang pada kite pencoraknya(oke tade kaitan).

Thursday, January 12, 2012

Cincin dan Nurse

Cincin. Penah tengok tak? Haaa. tipu sangat la ta penah tengok kn. Sebab saye da kenal cincin mase zaman main pondok-pondok agi ha.. Mase tuh kan Ade cincim yang tikam2 tuh. Beli cekedis, kat dalam ade kopok bulat-bulat tige bijik, kad terup 1( yang ade gamab otomen kat belakang) pastuh ade cincin...
Haishh..!
ni cite hape ni.??
Sudah2 la denga cite Tora ke Ding Dang ke..

Ni nak cakap pasal cincin. Ape yang akan terlintas kat kepale anda bile tengok seorang perempuan memakai cincin di jari manis? Tunangan orang? Bini orang? Si bujang?
Hurm.. macam- macam  pendapat yang saye dapat bile intebiu.. Eicehh. intebiu bagai... Tade maknenye. Kate orang, bile si gadis da pakai cicin emas di jari maknenye, die da dimiliki,or da jadi orang punye, or da copp.(tunang la)

Tapi ape cite dengan orang yang pakai untuk suke- suke, atau sengaje nak bagi nampak cantik. Ape yang nampak cantik? Kalau u oll nak tau, jari- jari akan nampak lembut dan runcing bile ade cincin kat jari.  Betoll..Nampak manis, stylo lagi.. Cincin ni satu trend la sekarang. ES pakai. Kalau ta silap la.
. Dulu saye pon pakai. Perlu yer nampak trendy gtuh.. Sekarang ta pakai da. Saye ta pakai sebab tugas.
bercincin

tidak bercincin

Ps: tangan yang same. Kaler lain sebab amek malam.;)


Nurse ta dibenarkan pakai aksesori kat tangan. (jam terkecuali rasenye.) Sebab ia boleyh mencederakan pesakit bile bertugas. am boleyh dicabut (dibuka) semasa menjalankan prosedur.

gantung kat rantai (rantai panjang sampai ke lutut)
 


                                                                          ATAU
Pakai kat jari semanis nenas ni.
Kalau anda nurse, saye syorkan anda ltak cincin anda kat rantai. Ahaa..~ Da ade cincin tanak pakai plak kan. Nak suh rantai pakai  lak kan. Baek tayah bli cincin lau centuh.
Bukan ape, takut la cincin anda tuh , die pnye permate yang bersinar tuh, besor.. Macam batu cave tuh ha..
Contoh la kan, anda tengah keje. Mencuci bahagian tttetttt pesakit. Cemane kalau anda ta buang mase buat keje tuh. Anda plak ta pakai glove. Pakai glove pon, koyak. Ngeeee~
Geliiiii..!
Jadi, bukan saje pesakit, kite nak jage, kite sendiri pn nak kene jage jugak. Kalau tersalah la, melekat .. Yerrrkkk.!|Goli mak jang oiii.!
Jadi, pakai la anda nak pakai cincin penuh kat jari pon selepas waktu keje. Hahh..! Senang, xde nak pikey nak tercakar ehem2 orang lak kan.. hihi..


haha.. Gurau je. Anda nampak ramai nurse je pakai cincin mase keje.? Ntah la. Kenape mereka pakai?
Mungkin mase buat keje mereka tanggal kot.. +ve thinking.Saye jugak ta pasti ape jawapan mereka. ini cume pendapat peribadi saye je. Peringatan untuk diri saye jugak.

**Nanti kawen tanak mintak cincin la. Nak rantai je. Bio orang tatau. Sorok. Tade orang nak ragut. (sebab dalam tudung) Oh si bakal suami, kite beli rantai la ea. Untuk saye je. Awak pakai la cincin.(mintak2 bukan nes) hahahah


Oh! Hari ni sorang lagi Siti Hajar menjengah dunia. Welcome to earth newborn.! My future sweetheart. Alhamdulillah. Pos LSCS sebab fetal ditress.(Cord round neck x2). 3.6 kg.
name?? Si wawa bagi name siti hajar baby. hohoho.! Sebab die kan adek. So, newborn kne panggil baby. Tanak bagi kat orang title adik die tuh. hiii...
ADEK n BABY

ps:Demam maken kurang,selsema pulak yang datang. gara2 nak kurus sangat. AMARAN: jangan jogging dalam ujan, Walaupun anda mengalami masalah berat badan. Sebab anda boleh demam. Macam saye.T_T

to ES. awak pon. jgn nk demam lah ye. ;)

Tentang Die,Awak.Kamu.Kite

Baru balik dari menghantar askar kecik dan sederhana kecik ke skolah. Kemas, basuh kain, tido2. hahaha.! Rutin suri rumah u oll.! Nak masak ape ak, laki nak balik tgari ni.. hahahaha(muntah.!!) Ermm! Ase cam demam semalam effect otak ni. Da bengok ckit. (hantuk2 pale kat dinding) oke da betul sikit.

Semalam umi da di admit kan ke wad. Sebab due date die da smpai. Branak rini la kot. urmm.! Dapat adek lagi. Maken meriah la kan. iskh.! -_-"
Asek dapat adek je. Bile nak dapat anak ni. (tampor pipi sediri) jangan nak mengade la. haha.. Saye pon maseh keliru identiti lagi ni. 20 ke 21?? ceh3.! Walaupun umor da tue, Saye teteap berjiwe kanak-kanak. Tande-tande jangkitan sebab demam ni.. hee.!

Selalunya saye ta on9 pepagi ni. Mimpi ape tah semalam ni..Siap update blog ag nih.. keh3! Rajen amat pagi mulia ni..

2 3 ari saye bersunyi sepi, sebab demam.Akibatnye, saye telah membuat keputusan untuk bersare. Dari?? Arena biul ni.. Saye nak jadi matang. Ceh!~ Matang sangat..~
Betul ni.. Umur da banyak, adik da ramai, anak sepupu lagi la(anak sedare belom). Saye da puas pike. Nak jadi ape la lepas ni. Ahaa. betul la. Jadik Nes. iskh.!

Misi tahun baru(Azam la ni) get rid of those lelaki2. Tapi saye nak ucapkan terima kaseh jugak kepade lelaki- lelaki yang muncul selepas peristiwa sadis saye dengan Encik Gewe(dulu). Thanks to Dato A, Ecik FK, Encik Sum1. Sebab saye asyek dok brangan kat korang sampai lupe sedey2 da clash ngan si die. Korang kire pengubat duke la. Paling ketara kat ES la Die la paling banyak bagi kesan .Eicehhh! (ketuk2 pale ngan susu)

Insya Allah. Memandangkan hari menjadi pekerja kerajaan da nak hamper sampai, saye nak bersedia jadik dewasa. Pasal ES tuh, nahhh~ Saye da lupekan.(poyo lagi)
Pasal EG. Saye otw lupekan.
Nak g jb lak miggu dpn.! yeah. Time for vacation..
Babai ES. rindukan saye oke.. hehehe.(muntah)

menghiburkan hati selepas peristiwa itu.
=')
thanks kawan

Eheh.! saye punye suke la kan. blog saye.
prffffft!;P

Monday, January 9, 2012

Demam

Orang kate, cuace sekarang buat kite mudah jatuh saket. Ahhaa..~ Teori orang lame. Cuace bumi kuala krai ni memang panas, then hujan..Boley jadik demam tau. !
Da mangsanya, saye. Ahaaa.. Saye la. Suare da serak2 kahak, pale da panas, otak da berat, badan lenguh2.
simptom malas nih ye. bukan demam sangat.. haahahaha

Keadaan saye yang konon teruk ni boley ke nak skip joging petang ni??
hehehe...
kan.. Da agak da.. Ade agenda malas ni..

Musim Mengawan.!

Bertunang tu ibarat perjanjian untuk berkahwin. Saye pernah tebace dalam satu artikel. Apabila seorang lelaki tu kate, sudikah awak mengahwini saye. Dan pompuan tu setuju. Maka, mereka  da bertunang. Sape- sape yng kacau salah sorang yang lelaki ke, yang pompuan ke. Hukumnya. Dose. Haaa~ Da bertunang, jgn ngade2 nak carik spare lagi lah ye..

Petang semalam saye telah membawak diri ke rumah my geng. Enny. Hari ini die telah dengan raseminye. Jadik tunangan orang. Tahniah kawan ku. Tarikh kawen pon da bincang2 tadi. 3.2.2012.. Waaahh! Da xlamo dh..  xlame lg dah saimkuu.. Sorang demi sorang  bakal menamatkan zaman ngeng. .  Pertame kali saye duduk temankan kawan saye yang bertunang. Duduk kate tengah2 perbincangan orang- orang dewasa. Macam macam la. Tarikh kawen, wang hantaran..


Enny da jadi tunang orang.

Lokasi: di belakang Cik Tunang orang.
ta penah ase situasi sebenor camni.
best ta hengat.!
Mulenye saye cume pegi sorang la. Memandangkan geng2 yang lain sebok menghadapi exam ni kan.. Good luck saem2..!
Tibe-tibe dapat call dari Mida rupenye dia da otw balik dah.  Heee..~ Ade jugak membe. . Mida yang belajo kat UTP da abis exam semalam..

Hari ni, bukak pesbuk tengok kawan sekolej plak tunang. Si Anis. Dan si Imoh.(jiran bilik) Yang sorang tunang ngan polis, yang sorang ag ngan warden penjara. hee.. Alhamdulillah.. Da besor sumenye.. hihik.! Da sampai mase dah ye.. Belek2 pesbuk lagi.. Alamakkkk..! Si Emiey plak ba bersalin.. Waaa! Tesen nye..
(buat2 je) Mane jodoh ni..?? Encik jodoh, agak2 bile awak nak betandang ye? Agak2 trus kawen ke nak tunang dulu?
oke2 soalan sengal. . Hentikan segera.

Tahniah Imoh.

Anis pon.!

Adam Muqri.--> Baby of Emiey yang sgt disayangi.
Hug n kisses from auntie fara.
(gosh Auntie??)

Hape?? saye?? Nehhhh~ Sabor la. Baru Doploh tigee(angka yang menakutkan) Misi 2 tahun ni, nak kumpol duit bebanyak. Banyak benda nak buat ni.. hahaha..~
Pasal benda2 dia atas ni, tolak tepi.. Wat saket hati je pikey.

PS: he's fine. ;)
Alhamdulillah..

Mimpi.

Saye terbangun dari tido malam ni. Saye mimpi aneh..~
Waaaa....! Syaittoooon.!! Shuhh~ Shuhhh~
 Saye mimpi ES. Waaa~! bongok nye mimpi. melayan  sgt.!
Ape maknenye tuhh?? Dalam mimpi tuh boleh pulak masuk skali ngan cik saw. Sape tuh?? Bekas pengarah kolej saye. Merangkap lecturer paling...~ No comment. hahahaaha. Sesape penah 1 kolej ngan saye. misti ade komen.. keh3.!|
mimpi selalunye terbalik. Terbalik maksudnye?? Maksudnye saye buang tebiat. sebab da lame ta tido awal kan.. Da tido awal, malam2 bute jage plak.
Ekcelli, ta smayang Isya lagi.. Sebab tuh la terjage.  Mimpi tuh cume mainan tido, tido pulak rukun dunia. Sembahyang pulak rukun agama.  Berangan plak rukun hidup saye. Berangan la sampai tue..
hahaha..
prffffttttt..
Lain kali, sebelom tido, tunaikan yang wajib yee... ~ Kalau tak, Allah bagi la mimpi.. hahahahaa..~
tu petanda tu.. keh3.!
=))
Petande, jangan dok berangan sangat. Jangan lupe tanggungjawab pade Allah.. hehe...


Oh.! I wish i never met u. Pale jadi biul lpas jmpe ES.

Saturday, January 7, 2012

da tue. siyes

Umor da meningkat. Perangai macam budak sekolah. Kadang-kadang macam budak terencat pon hade. Sape??
Ha ah. Saye la..

Lately, si Dato A ni asyik la duk call n text me. Lately, setiap tempat yang die pegi, die akan call saye. Setiap benda yang die buat die call saye? Ape motif nye? Hooh! ta paham. Kadang2 saye ase die ni penipu. Kadang2 saye ase die ni macam siyes jek. Hoo~..  Since ES ta dapat dikesan. Ta rindu lah. Takk. Prfffttttt.  :p Tanak cakap ngan awak ES. (macam penah cakap plak kan.)Sile jangan over yer Farah..

Enaf enafff.. Back to Dato A. Saye kenal die secara kebetulan.Da lame. Kitorang jarang sagat berhubung. Kadang- kadang die call. Saye call die? ahhaaa~ tak la . (tade kedit) Die ni pelik po hade. Kadang- kadang die akan call n cakap ngan saye bende siyes. Kadang-kadang, just to say hi. Da makan makan? Oh..~ Ape yang awak nak sebenarnye. Ahaa. YE.. Die penah nak lamar saye. But, saye ta penah jawab ape2. Well. kenape?




heee..~ Bukan sebab ES oke. Ni sebelom wujud ES lg. Jugak bukan sebab former Encik Gewe.
 Sebab saye  ta rase die jodoh saye (muntah. Sebab poyo sangat). Dato A. tahun ni 25 tahun, ade kerjaya,ade umah(sewa asenye), ade motor besau, ade kete, ade galeri sendiri, ade syarikat kecik ngan kawan- kawan.  His look? Hurmmm..~
Badan die macam Fahrin ahmad gtuh, muke biase2(oke ES comel ckit). Well, die memang ramai "gurl fren" kat keyel tuh. Saye ta penah tanye pin pasal tuh. N tanak amek tau pon. Tapi die selalu cite kat saye. Dengan sape die kua, gegel mane plak die baru kenal. huuuu~  Dato A memang ade pakej yang nak dijadikan menantu. (dari segi status) Tapi, biase la manusia. ade kurang kat mane-mane kan.
Pakej yang ade pade Dato A memang jadi kegilaan gegel la kan. Terutama si gegel2 cantek2  n sexy. Dorang memang suke la poket kembung ni.. Kalau tak kembung pon, nampak macam kembung.
Tapi kate Dato A, dorang tuh cume kawan je. Nak buat bini nak cari yang macam.~ :p hehehee...
Katenye la... No..~ Saye ta tergoda dengan wang ringgit yer, Walaupun saye mate duitan. Ha.. Mata duitan bile dengan duit senirik ye.. Die cume kawan saje. Ta lebih dari itu . (wat mase skang la)

Sape die sebenarnya. Bunyik macam kaye sangat je. Semalam kot, Dato call cakap tengah baiki go kart die. Waaa.. Saye ta penah naik pon menatang itu. Menyewa dekat kondo kat Bukit Antarabangsa. Baru tukar kete . hoooo~ tuh da masok kategori rejek tuh... Jauhi lelaki kaye. Sebab? Lelaki kaye jarang setia, suke simpan gegel kat lua, bizi memanjang, sosial.. n lagi.. Boleh ke percaye cakap anda? Are u really, being honest with me? Atau saje2 nak nampak hebat kat mate saye.? Kalau betul awak tipu Dato, ur just wasting ur time la kan.. hahahaaaa

Haisshhh.. Ntah la.
-_-"

Soal jodoh memang tade sape yang tahu. Sume tuh kan ke depan. Tade sape yang tahu rahsia Allah SWT. So, kite teruskan hidup kite, kalau tertulis Dato A tuh jdoh saye, InsyaAllah . Saye terima. Kalau ES?
waaaa~(gedik.!) tayah cakap la kan. Reaksi over ..!

Tapi, bile cakap pasal lelaki yang nak jadi khalifah dalam hidup saye. Jadi janggal ase macam bawah umor lagi. (oke2 da 23) Saye pon nak suami yang beriman, mampu bawak saye same2 bermadu di alam Syurga nanti. InsyaAllah.. Saye ta mintak lelaki comel (macam ES).Tapi kalau dapat. Alhamdulillah.. ngeee.. (gedik lagi)
Saye tak mintak lelaki kaye. Cukup dapat membina hidup yang sederhana.
Saye cuma nak lelaki yang ,menerima saye seadanya. InsyaAllah. saling melengkapi.
Yer. Saye tahu. Lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik. Jadi, Lelaki yang baik, membawa perempuan itu menjadi lebih baik, dan mereka bersame jadi yang terbaik.. (macam belit je)
Tapi takpelah. Setiap orang da ade ketetuan hidup n takdir. Terima saje dengan redha.. InsyaAllah..
**sigh. melalut lagi.





**tengok bulan. I miss ...~
macam lame je xdgr cite pasal awak. Hope u're oke. ES.
=I

Growing up is a sad thing.

Sehari dua ni, mood berblog kurang. Kenape pon saye tatau. Padahal, cuaca kat bumi Kelantan makin baik. Cerah. Bahang matahari makin terasa.. Huu..~
Mungkin sebab kene food posoning sejak semalam. waaa~ Penat tawu..
Asyik berulang alik ke toilet saje. Muntah. Haa..! Penyakit ta ley makan banyak da datang balik. =( Asal makan banyak ckit, na muntah. (erkkk.!)
Xbest langsong. N lagi satu. ta kuros pon . Paling ta best  pasal Food Poison nih. Saye da stat simptom2 demam. Oh...! $%^&*!%$#^$^$!!

Friday is a family day. Walaupun ayah g keyel, ukid g plkn. Tapi Alhamdulillah.. orang lain sume ade.
Pagi tadi abang dapat call. Dapat keje.! Waaa. Alhamdulillah..  Syukur..
Kate abang, mungkin die akan ke Borneo. Wutt?? NOoooo~ Si anak manje nk kene dok jauh? hee..! prffffttt.~

Tapi, abang da cakap serius. 'ko bile nak besar? Prangai macam budak namblas.' saye gelak.. Ahaa, Memang saye mempunyai masalah kekeliruan identiti. Hiks.! Bile orang tanye, jap..
"umur brape ?" Saye kene pikey jap. Hurmmm... Hurmmm.. Umo bape ek? Saye slalu tsalah cakap 20, kdang2  21. Waaaaa!
*** Lame saye termenung. Bunyi bising adik-adik saye bergurau macam hilang jap. Saye cume nampak pergerakan. Macam tekan mute kat remote. Fikiran saye melayang.
Abang kejutkan saye lagi.
"Farah, ko da 23 da taon ni. Aku da 24. We grow up fast."
Abang, saye da tacing.
Saye rase macam baru je lepas spm aritu. Saye masih student. Masih Remaja nakal bawah jagaan umi ngan ayah. Abang, saye masih resekan kite ni  baru je lepas kene rotan sebab mandi sungai. Berpeluh busuk sebab main polis2 kat dalam utan tepi rumah tuh. Rase baru semalam kite kongsi duit singgit pegi skolah. Rase baru semalam abang anto saye g klas tambahan. Naik moto burok kite tuh. (kat mane moto tuh skang pn tatau)
Abang, ta lame lagi fara da nak keje. Kat mane pon tatau. Abang pon da nak keje jauh. Da ta duduk umah da. Cemane ? Abang, adik abang ni belom sedia nak jadi orang dewasa. Fara belom nak jadi bini orang. Belom nak keje. T_T We grow up so fast. I miss our childhood series. Budak kampung nakal. Mane abang pegi, kat situ ade fara. Ape abang main, yang tuh permainan fara. Kawan kite same. Ingat ta mase abang nak g poli dulu? (KL je pon bak kate ES) yeee.. Kok Lanas. Fara nanges. Sebab mase tuh, da selangkah abang nk jadi dewasa. Yee yeaa . Manje. -_-"

**mengeluh.
i'm gonna miss u big brother.

Thursday, January 5, 2012

What a great day.!


Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Ilahi. Hari ni, matahari da tak malu- malu lagi. Da seminggu langit asyik la nanges.. Skang da hepy.Sehepy-hepynyeeee. Cuaca cerah hari ni.Sangat cerah dan berseri. Hee.~ Ukurlah sendiri.. (macam iklan Garnier tuhhh.. keh3.!
Seronok betol dapat haba panas hari ni. Yupp.! Esepeselli, pagi  membuta da kene marah ngan umi. Hahahaha..(situasi biase) kene bebel tuh ibarat sarapan pagi..
prfffttt~ I dun mind . hehehe. Sebab saye aka rindukan suara bebelan tuh bile da keje nanti.  Hehek!
Kan?? Dengan cuaca yang agak panas sejak dari pagi.  Kurang la kebarangkalian untuk kembali ke kamar beradu.. hehe..Ade la kebaikan nye..
cantek langet kan.
Ps: gambo nak de sepital je. mentang2 nak keja da..
heee.;)
kete tuh tade kene mengena ngn saye oke.


Hari ni, aktiviti pagi n tengahari macam biase je. Tapi petang la gak oke. (eceeh~) Oke2. Petang ni saye ta jogging.(hangat- hangat tahi cicak). Tapi..~ haa. Ade ade tapi oke.. hahhaa.. Petang ni , saye telah bekerja keras menyapu halaman rumah. Ohoooi~ Sapu2..! Pastuh bakar. Hahhaa(pencemaran alam)

I just love the evening view. Hehe..  Tengok budak- budak mai badminton plak. Alahh. Macam best je kan. Nak main..!! 
Haa. Lawan adek2 kan. Harus la menagng. Kah3.! Da lame sangat ta maen badminton nih. Hadehh.. Saket urat den ni ha.. Sumpah.! Lenguh2 da badan saye ni.. Padan muke kan..
Tanak maen badminton lg ha.. Majok3.!
A great view of the sky continue.. Sampai malam. Yepp.! Sampai malam. Da lame ta tengok malam cerah macam malam ni. Ade bulan, bintang, awan nipis.. Waaa~ great..!!

Then, pegi menyelam bundle dengan my big bro. Ahaa~  Saye memang slalu ikot abang saye ber bundle .
yea2. Bundle. Yang baju 2nd hand tu. But, trust me. Its worth it oke. ;) Saye da menyelam lame da.. hahaha(macam scuba lak  kan) Boley dapat macam2 tau. Kalau abang saye suke carik jeans  t-shirt bands.  Saye? ikut ape ya die cakap cantik. hahaha. Abang saye pilih, saye amik. Haaa~ senang kan idop. hehehe.

Well, hari Rabu saye ta wordless. ! Its not a wordless wednesday.!! Sumpah. Its great.




Wednesday, January 4, 2012

Jozan Dalam hati

Mase duk kolej (Taiping) dulu. Saye memang suke terperap dalam bilik mngadap lappy. Keje saye, kalau tak oline, dengar lagu, main game. Haaa.~ Sebab tuh la spek maken naik powernyaaa.!
Keje saye, kalau xberbelog ni, mencarik lagu2 baru, carik, video klip lawak.
haaa~ Paling Digemari??  JOHAN n ZIZAN. aka JOZAN.
percaye atau x, mereka bukan kesayangan saye je..
woott!

2 orang ni memang la peberet saye. Banyak jugak la video yang saye donlod pasal dorang nih. Klaka gile. Bile tengok dorang ilang stress.. Tengok skali ta penahnye jemu ngan dorang ni. Saye tengok raje lawak tiap2 musim sebab nk tengok dorang je.. hehe.. Sengal kan.
haa!
Time gadoh ngn Encik Gewe(skang tak lagi) dulu, time majok ngan rumate dlu., stress ngan exam.
Video dorang la buat saye kembali senyum. Semangat balik.. Waaaa~
promote nih.  Angau jap kat jozan.hahaa

Saye ingat lagi,mase tuh membe- membe bilik sebelah duk sibuk study untuk exam. Final lak tuh. Saye boleh je layan video dorang nih sorang2. Tergelak sorang2. Iskh! Haha..
Ape la persaan korang bile tengok orag ngadap lappy, gelak sakan, dengan headset kat tlinge. hahaaha..
kalau saye?? Rase cam nak amik lappy die, sorok lam toilet.. hahahaha
Zalimnye.. hahaha.. Tuh kalau orang lain. Kalau diri sendiri?
><

hiii~ Da lame tade rancangan baru yan ade dorang. Rindu . . . Yang ade pon johan je banyak. huu.
Yang latest nih penangan dorang paling syok bile dorang muncol lam MLM final ritu. Wakakaka..
Mase tuh saye tengah goreng kopok kat dapor. Sebab sebelom tuh kan SYOK nyer pesembahan. Bosan la.. Tibe2 dengar Jozan. Trus saye lompat dari dapur ke dpan tibi. hahaha..
Patu hari2 esoknye. trus donlod dari u tiub.Hehehehe.. Memang best la dorang ni. 8 kali tengok po saye still gelak lagi. hahaha. 8 kali? eee.. Tipuu.! Tapi hari ni pon da banyak kali tengok. naseb la umah saye tade Astrpo beyond yang de record tuh..
lau x, adek saye tade can la nk tengok miki2 die.. hahahaa.
Adek, mahapkan kakakmu yang pelik ini.. Adek saye sure nyesal dapat akak macam ni kan..-_-"

Bile jiwe kacau, tengok dorang. Haaa~ Tadi nga tringat kat orang kan.  Ha jiwe gedik nak kacau jugak.Tengok dorang la. Ingat sape?
Adelaaaa~ hahahaaha

Mule2 on9 tadi memek gak la muke.. Da lame2 tuh, nampak ijau da..Waaa.! (debor)
ahahaa.. Maknenye. ES sehat. Die on9. hahaha..Sekian gedik malam ni.

Tuesday, January 3, 2012

Misi mesti jadik.!

Malam ni nak tido awal..!
Ehek ehek ehek.!! Semangat nih esok mule skola.. wee~ oke2. Baju da iron, kasut da siap ltak tpi pintu. Beg da kemas. Hahaha..
Excited nengok adek kecik tuh sedie nkl g skola esk..
saye?? Macam tuh la jugak kan.. Malas..

tapi malam ni nak tido awal. Haaa.~ Azam baru jugak nihhh.!
Nakkk. Kurossss..!!
oyeahh. Hihik.
Program pengurusan da bermula.. ! hehe..
Esok pagi2 nak pegi jogging. Hee.. Ekpedisi kurus bermula. (bangon ke???)

cemane leyh semangat? NIh angkara abang la ni..! Sape suh cakap saye gemok. Hahaha. Oke.
Step 1---> Beli kasut (sebab kasut lame da rosak)
So, saye telah meredah pasar malam nak ke bundle. . Kat sini la tempat shopping saye.! Kan kegawatan  skang ni.
 Bundle sudehhh~ 2 pasang Reebok maseh dalam keadaan baek menjadi  milikku..! Bak kate abang saye. A++ condition laa.. oh.! Haa..~ Beli kat butik tuh mahal dowh..~ keh3!   Doploh hengget je. Dapat 2 pasang. Ngeh2! Nak buat berlari kan. Da test drive da td. Best laaaa~

Step 2---> Kontrol makan
oke. Yang nih fail.. hahahaha.. Almaklum la kan.. Da time ni je duk umah ni. Bile ag nak makan sodap2.!!
Boley ke step ni di skipp kan. >_<

Step 3--->Exercise..!
Nak erobik. Nena xde, Azie pon tade, Farahin lg la xde.. Waaa..! tamau2.  Saye da pencen jadik cekgu erobik ni. Sebab anak2 buah sume da balik kampong masing-masing. Sobs.! rindu..
Dah2. Nih bukan entry nanges.
Tukar plan.  Jogging!!
ah aaa.. Yang nih jadi.. hehe.. Gimme 5 days.! InsyaAllah berat badan kembali ke normal.  Mulai ari esok, saye akan berjoging tiap-tiap petang. heee!!
Itu pon kalau cuaca mengizinkan.. Kan skang ni, musim ujan. hihik.
tolong la bayangkan siksanya nk joging sambil bwak die.

i just love this pic.

si gemok penat. malas  nk drive.


yeah.! Mari capai berat badan unggul.!

matlamat--> 50kg sblom masok keje. =))

Monday, January 2, 2012

Playe

Player.. haaa~Yup..! Malam ni terpikey nak tulis pasal ni.. Hurm2..
bukan player bola, bukan jugak majalah porno player oke..

Selepas menstalkining.(pelik je pkataan) Stalk2 profil fb kengkawan nih.. hee~ Tertarik plak dengan status sorang kawan saye nih.. Cerite pasal pompuan playgirl .. Ekekeke.~
Suke hati je panggil orang gtuh. Kan3.! mulut,,,~ Choyy..

Katenye, Si Playgel ni da berkapel baru dah ha.. Ceh2.. Cepat noh baru aritu berkapel ngan orang lain bagai nak rak..
Mase awal sem tuh ber ehem2 ngn si ...(rahsie) Yang tuh saye jeles.. hahaha.(gedik)
Gadoh ngan kawan-kawan sebab lelaki..  konon kawan-kawan dengki dengan anda.
Oh.! Sangat annoyed.
Skang ni plak ber ehem2 dengan jejake pujaan ramai plak.. Haishhh..~
orang cantek.. Untong la.. laki mane la tra suke kan. huu.~ Mahap2.!
Syukur la wahai playgel, anda bertuah. Anda ske orang tuh, stret die suke anda. Tapi, kan..
Anda mainkan hati orang, orang ske ke ek?
Camne la kalau anda plak kne main.. ehh. maksud saye, hati and plak kene main..??
Tak baek tau.!

Yang laki, play boy. Haaa~ yang nih biase didengar kan?? Alasan dorang, wanita dengan lelaki 10:1 la..
menyampah kan~
whatever la,dasar lelaki....(ala2 siput serawak gtuh) Adik-adik, tolonglah jangan percaye sangat lelaki2 kat Malaysia ni.haa.. pecaye kat lelaki lombok tuh.. ngeh3.! Ehhh~ jangan...
Jangan pecaye sangat lelaki2 ni.. Selagi dorang ta hantar pinangan tuh, da tentu2 dorang ta siyess. Betol.
(oke. yang nih tatau) Orang2 laki jangan marah saye oke..
ini melalui pendapat n pandangan saye saje..
Contoh terdekat la kan.. Lelaki2 kat kolej saye tuh.. (mahap2)
Da ramai sangat spesis wanita kan.. hurmm.. hurmm.. memang rambang mate la kan..  Ni buka saye sorang je kate.. Melalui pemerhatian la.

Bukan laki je .. Pompuan pon same..
hurmm.. Hurmmm.. Cas negatif ngan positif lau jumpe mmg camni la kan.. Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi.. i mesti teupk amai amai nih.! kelepap2.!!

Untung badan la jadi muke comeyh2. Tapi kan u oll.~(kepoh2) Yang muke biase2 pon de jugak jd player tau. Tah hape ayat dorang pakai tah.. Haa~ jangan memain. 
teng3~ Yang tuh serah kat dorang la kan. Tanak cite pajang2.
Tapi kan. Saye pelik ngan dorang  ni. Ape yang dorang cari sebenarnye? Bangge sangat la bile orang puji2 anda hensem or anda cantek?
bangge sangat la bile orang merayu2 mintak cinta korang. then bile orang da setia, da btul2 tangkap cinta, korang bley plak konon2 nak tade jodoh kan. padahal de orang lain..(deemm!)

Macam ni je saye nk gitau korang yang hebat sangat bergelar player tuh.
Karma.--> what comes around goes around..
rode beb, dunia ni ibarat roda.

Oh.~ (tangan ke dade mate ke atas)
Guys, come on..






Es?? tah die.. Saye tatau lak sal die. hehe.. Takkan nk g tanye lak kan. "Es2, awak ramai awek tak?"
dapat pelempang kot. Tapi menurut informer, memang die ramai pminat.(termasuk saye)
reaksi die kat peminat2 die.. Hurm.. Wallahualam..=)
Reaksi die kat saye? hurm.. g la tanye die sendiri.. hahahaha.Saye tanak tau pon. Takot..~

Perasaan Hebat

Oh yahh..~Malam pertama di tahun baru.
Menghabiskan mase di depan tibi bersame femili. Haaa~ Indah kan.!
Waahh~ Ujan lebat masih membasahi bumi Kuala Krai ini..
Pagi tadi dh antor si buah hati Ukid, ke kem PLKN. Selamat berkhidmat untuk negara yer adikku sayang. Da makin kurang isi rumah ni ha.. So, Tinggal lah saye dengan 3 lelaki lagi tengok bola. Selalunye saye berteman 4 lelaki. Ayah, abang, ukid n ayie.
ni kalau berkumpul semua banyak ni la .
=D



Hee~ Seperti biase tugas rasmi bile dorang tengok bola. ---> Sediakan makanan.
Malam ni special pnye..!
Saye masuk dapur, tengok ade standan pisang. Pisang ape tah. Tapi sure sedap kalau rebus.
Waallah!
Alhamdulillah.. Ha.. Makanan orang kampung ni nampak biase2 je kan.Tapi tu la, makanan 2 camni la yang saye dok rindu2.. Well, i'm just a Kampung Girl. Ta ley lari da..
Pisang rebus,teh tarik.. Yummy.!!!

hurm..hurm..  Hujan tengah menyinga kat luar. Sejuk menggigit kami kat dalam.. Tengok bola ramai-ramai. All Star game lak tuh. minum2, makan2 panas2.. waahh~
Suasana macam ni memang.. nostalgia la kan..!!

huuu~ i just love this Musim Hujan. its family time. beside, i am a family girl.

Sunday, January 1, 2012

Its coming to the end. 2011

2011 menutup tirai dalam hidup saye. Penuh dengan suka dan duka. Tahun ni saye bercinta, berkawan, putus cinta, jumpa kawan baru, berpisah dengan kawan-kawan.. Macam2..
tahun ni, penuh dengan drama, ketawa, airmate..
Banyak kenangan dah tersimpan. Tersimpan kukuh dalam memori ni..
Walaupun saye ni agak pelupa, tapi InsyaAllah. Ade jugak yang melekat..
hehehe.

Dari awal 2011, kisah cinta saye dengan Si die, da mule goyang2. Tapi gagah jugak pertahan kan.. Well, it last for 2 years.! its not a short period. Then, middle of this year,its end. Oh.! its hurt. Still.n i do miss him. Tapi tak same da. He with his life. Dan saye dengan hidup saye.. Allah temukan kite dengan orang yang salah, sebab die nk temukan kite dengan orang yang lebih baik.InsyaAllah.. Saye yakin dengan tu. Tapi saye ta pernah menyesal kenal kamu. En..THH.=) u make me smile. A lot. thanks..
u make me smile.
i miss u.  my past love story.
=')


As usual, tentang kawan- kawan. Saye cipta banyak kenangan dengan mereka. Dari Kolej Kejururawatan Taiping sampai la Kolej Kesihatan Bersekutu Ulu Kinta.  Dari saye yang nakal, bertambah nakal. I make a lot of new friends since we move to our new college..
Kawan - kawan KKI. Geng2 grup 8. Oh.! korang memang best. Walaupun kite ade masalah cikit kan..
Takpe.. Adat la kan..=)
Budak2 MA sem5 kat Kuala Kangsar. Geng2 memancing. Fie, Nena, Rumate (zaty), Mira, wawa..
Kawan- kawan mase Kusus Induksi. Every day i make new friends. i'm happy.!
Even sekarang kite da terpisah.. I'm smiling. Sebab saye ade banyak kenangan dengan korang semua. Dan, semua tuh.. yang terindah.!
n i met En FK, n En Sum1
haha.. thats gedik.! n paling dilema bile. 2 orang ni, termasuk dlm kerjaye rejek.
hahahaha.. Well, lets just see where it ends. Da kene batang hidung sendiri.
knape rejek. saye ade tulis dalam entry ni.. (y)




Tahun ni, da banyak tempat yang saye nk pegi, dah pon sampai. Alhamdulillah.. Hajat umi dan ayah pon da tercapai. ALhamdulillah.. I'm proud to see their smile because of me.
n they proudly say, our daughter is a nurse.
Yes.!
Result exam kkm da dapat.! n LJM jugak da lepas... Saye da jadi nurse pon. Karier yang dulu mati-  mati saye tanak ni.. Its gonna be my life soon. hehe..
be proud of it Fara.!

What a blast 2011..!!
Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Saye ta kan berhenti bersyukur dengan nikmat ni..

Alhamdulillah.. Saye hilang seseorang dari hidup saye.
Tapi Allah SWT kurniakan saye berpuluh oarang dalam hidup saye. Dan mereka jugak sayangkan saye.(As a friend) Saye tau. =)
Allah SWT jugak ta pernah kejam pade saye. Sebab saye tahu, setiap dugaan die, pasti ade hikmahnya.
Yang pasti.. 2011 akan berakhir.. Ape yang mampu saya cakap. Alhamdulillah..
Terima kasih 2011..

ps: esok, bile orang tanye umor. da kne jawab 23???
waaaaaaa~ Ahh.! saye nk jawab"saye baru je masuk 22 bln 11 ritu"
boley ke?

Azam.!

Azam tuh matlamat,or impian, or cita-cita.!
Setiap kali menjelang tahun baru, orang sebok dk cakap pasal  ni. Saye ponnak cakap jugak la.Hee..~
Pentiru...

Ahaks.! tau ta de membe saye cakap macam budak sekolah je nak azam2 bagai. hehek..!~ Lorh.. saye kan budak lg. hahaha.

Azam tahun baru saye.
1--> nak beli kamera baru.!
2--> nak Kereta idaman= honda jazz.(berangan la dengan haju ciput tuh)
3---> Daki Gunung Kinabalu.
4--> Bina rumah untuk umi dan ayah.
5--> Lupakan cinta lame.
6---> kurangkan gedik.
7---> Belajar jimat cermat.
8---> Berubah. Jadi muslim yang lebih baik.


Yang ni paling penting saye ushakan.
Fogetting the memories.
Start a new chapter.
Pheuhh~ banyak kan?? Ta salah ade banyak cite2.. Kan???
Capai ke tak, blakang kire. Asalkan kite ade usaha nk capai..

ade lg 1 azam ni.. Lupekan ES. hasishh~ boley ke??
Sebab? Sebab, die ta hengat pon saye. Tapi saye susah2 nk kene lupekan die. Cehh~
Tarikh posting da nk dekat. Takot pon ade ni.. cmne nla nnt kan.
Haaa~ si ES tuh, die kate mntak kat Klantan, Tengganu, Slangor.
Phuhhh! bio dpt dkt ngn saye..hahhahaha. dpt usha lg.!
hehek! Kimia2. (gedik3.!)
Tengok tengok. Cemane nk lupekan ES cmni.. haahaha


Selamat Tahun Baru Encik sum1. May Allah bless u.
ps: saye nk doa dpat poting skali ngan awak la.. ahahahaha..~
prfffttt.