Thursday, May 10, 2012

Emotional Talk.Again

Tengah malam. Eh bukan. Pagi buta. Saye beremosi dengan berkawan dengan lagu- lagu jiwang.
Yesterday,Love is such an easy game to play
Now i need a place to hide away.
Oh. I believe in yesterday.
Lirik yang saje je nak kacau jiwe saye memalam bute ni. hoho. Tacing.! Macam hampeh je saye ni kan.
Macam putus cinte je. Padahal da lame da putus cinta.
*sigh~
Tersedar dari tidur, di tengah2 malam. Oh. Best sangat la.(tangan ke dada mate ke atas) Uhh.!

i dunno my feeling lah. Haha. Kelakar + annoying.
Is it a crime if i miss my ex?  >_< hihik. Although he already have somebody kan.
Thats my problems. Bile ade saje orang yang mencurik hati, otomatik akan compare dengan Si Die.
Ngehs.! Now thats a crime.! Ketidakadilaaan.
 Tepon pulis cepat.
(Erk. Melampau plis. Tarik balik)

setiap tempat yang saye pegi. Setaip sudut tu ade kenangan. Sakit tau. Everythings that i own, ade kaitan ngan die. Kan. Annoying kan. Lebih meng annoying nye bile jadik camni la Haihhh.~
tula. Gedik sangat dulu. hehee.(padan muke untuk diri sendiri.)
Pasword email, no pin bank(da tukar),Email,Pasword fb, pasword blog. Sume la. Sume same. Its me n him.
Macam budak skolah x?
Senang je nak hack kalau die tau. (Mengharap die xbace entry ni) GEdik nak bercinta sakan kan dulu. hihihi
hihi. Nak jugak bgtau. Ase nak lempang muke sendiri je.






See. Almost semua tempat la ade kenangan. yang paling menyampahnye. Semua tempat tuh tempat feveret.
Yaww.! Nk langgar ngn keta laju2 je.!



Oh.! Enough la kan.. I had enough of this.
So please.
Dear lelaki, DON'T come near me. Sebab saye da penat. Saye da penat nak sedih.  Love is hurt.
Kawan saye plak marah. katenye..." Tak semua cinta menyakitkan" Itulah pasal. Saye ta peduli hal orang lain. HarHarHar(gelak tak sopan) Yang penting,
'i learn  to play on the safe side so i don't get hurt' ni Kelly Clarkson yang cakap.
Save it for the last. If ade.
Hahaha. Gelak guling2.


So Girls..~ Kalau u olls nak jugak bercinta. Teruskan .. Kebahagiaan adalah hak milik masing- masing.Kurniaan Allah..
Ps: Jangan serahkan seluruh kepercayaan, cinta n hati.
it will hurt u more.
;)

Sunday, May 6, 2012

moving forwards.!

yeahh.. Ayat nak care je kan. uhuu huiii~ ase nak nyanyi cam daud kilau2 lak.Well. Setelah episod kunun2 duke lare .
Saye da pon mngambil kputusan untuk merelaks kan diri.
macam macam care cool la yang kite boley buat bile kite sedey. Antarenye.~ jeng2



hangout dengan kande dinde
mr2 siblings
cekik mekdi tengah malam.
hangout kat festival Vintage dengan bff
buat muke comel bile lapar.

sekian tips xleyh pakai dari saye.
but anyways, i'm in love with my life . InsyaAllah..Setiap yang terjadi ade hikmah..
May Allah show me the way.




Thursday, May 3, 2012

down to earth

Malam ni, KL nampak suram dari sliding rumah saye. Sorang- sorang meneguk teh suam. Menikmati malam yang bising dengan bunyi kereta. Tiba-tiba mate ni bergenang. Tak sedar . Makin lame makin laju. Kemudian saye teresak-esak. Oh Tuhan. Kenape saye sayu, lalu emosi.

Saye da lame putus cinta. Tapi hari ni saye rase perit. Kenape? Kenape ek? Sebab Encik Ex da ade pengganti. Dan kenape perlu saye sedih. Saye xboleh rase sedih ke bile bekas kekasih hati ade wanita lain?
Uhuk3. Selfish nye saye..=((


Sedih diputuskan masih bersisa. huwaaaa...Nangis.(ngade2)
Saye pon heran nape saye yang nakal, kuat mlawan. Boleh jadi selemah itu bila bercinta. Seluruh cinta sayang kepercayaan saye da serahkan pade die. Selepas die pergi, saye rase die da bawa semua.
Yang tinggal cuma mate yang terliur. dengan Lelaki. Bukan jatuh cinta. Tapi tertarik mate.
Ya, Lelaki2 lain yang hadir selepas die pergi cuma mainan mate saye. (ase2 la kan) saye pon xtaw.

Yepp. Malam ni entry jiwang.
nape?? suke ati la kan.ni blog saye. huahuahua.!
Xkire malam ni sesi luahan perasaan.
To Awak, i do hate u. Sebab awak buat saye xsuke diri saye yang sekarang. Awak ubah saye jadi ikut care awak. then awak belah.. Banyak cantek.!
Grrr~ marah ni. ;p
Lurus bendul nye saye ni. Bile da sayang orang, saye lupe nak sayang diri sendiri. dan saye jugak lupe.. Saye xsesempurna itu. Saye jugak lupe. Allah maha berkuasa. Sekali die ubah hati awak.. Sekelip mata je kite da jadi orang asing.

Percintaan saye dengan awak ibarat menggantung plastik yang penuh berisi air. Sekali tali tu putus,plastik tu akan jatuh pecah ke bumi. Air tu takkan dapat kutip lagi. Takkan. Ia akan kering.Tandus.


Malam ni saye xboleyh tidur selagi saye xtulis. Bile saye sedih saye akan menulis. Dulu kat diari. Skarang kat sini. Kalau boleh saye mahu satu dunia tahu. Saye sakit. Sakit hati. Sakit bile jatuh hati. Sakit lagi bile saye serahkan hati pade orang yang salah. Die kembalikan pade saye. tapi penuh luka2.

Saye sedih. Ya Allah.. Saye rase berdosa sebab saye menangis kerane lelaki tu.  Saye tak menyesali takdir. Kerana mungkin Allah turunkan hujan dan petir. Dan Allah sembunyikan matahari. Kita meratap dalam kenbasahan mencari mentari. Padahal kite tak sedar Allah nak bagi kite pelangi yang indah.
Ya Allah  semoga saye kembali bernyawa. Semoga cinta kembali hadir dalam hati saye. Dan semoga saya mempercayainya. Semoga..
Kerana hanya Allah yang tahu. Ya. Cuma Allah..
hati yang berpakej. Lengkap terluka.

malam jiwa kacau.

Tuesday, May 1, 2012

Perubahan Hidup Edisi 1


Hai olls.! Ceceh. Oll kunun. Dah seminggu berlalu.Tapi saye nak jugak citew. Haha.
Minggu lepas saye berjaye jugak balik ke kampong halaman dengan jayanya. Yeay!!
Walaupun sektor kewangan peribadi sangat mendukacitakan. Heee.=D
Disebabkan perkahwinan sahabat baik. Gagahkan diri jugak la. Haha..

terima kasih kepade BudayaEkspress sebab bawak aku dan gelpren ak ni blik.
(kami blik bersame)



Haishh.. dalam kegembiraan meraikan perkahwinan bff ku, nakjugak mengeluh.  Kenape?? Kenapekah?? Sorang demi sorang geng2 kami dah menamatkan zaman bujang. Geng kami yang dulu 8 orang, (oke, sorang xdapat balik). 4 orang da kawin. Alhamdulillah..  Latest nye. Si juju.! Teman huhu haha.
Sayu  mengenangkan kawan baik da jadi milik orang lain.  Selamat tinggal zaman bujang. (ucapan dari juju). Hahaha
Congrats bff! I labiu. Labiu2. Meriah, happy, best.! Perkahwinan idaman Siti Nur Hidayah (juju) akhirnya tercapai juga. Walaupun xsempat berada disisi anda pade hari akad nikah, tapi kami oll usaha jugak balik dengan segera. Hehe. (terharu x?)
Dengan pelamin yang cantik. Kek yang wallah. I loike sejuta.! Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancer. (kami tau sebab kami duk smpai abis majlis.)  semangat kekawanan.Erk.. macam buruk je perkataan tuh.
rombongan cek kiah. dengan hadiah.
(pembalut paling indah)

sesi otograf.cam retiss.
kau ade??

ni sume kawan2 pengantin, geng mamarazi
plus dgn geng uitm.
baju kaler same. hoho.!

the mamarazzi.
name nak poyo.
huh.


kesayangan ku.
<3

aktiviti mengisi gas sebelum bergambar sakan.

pengantin budiman dengan teman tersayang


Korang berdue cepat - cepat la menimang cahaya mete hati . Tambah kan koleksi anak sedar we oll.Anak sedare pertame da selamat lahir,(mek na) coming soon anak sedare kedua plak dari naziani yang kawen ritu. Yaww! Da jadi mak orang da membe2 ku..Kami tumpang gembira untuk kalian. Yeay..!!

heuhhh. banyak lagi nak cite. tapi nnt la..
Penat.;) maklum lah da bekerjaya kan. =p