Monday, December 26, 2011

Ukur Baju.


Malam ni, untuk kesekian kalinye, lepas tengok cite kat tibi, saye telah menengok I'm Not Single.Akibat keobsesan kat Farid Kamil. Haa..Gedik lg.! Hee..Cite yang biase je. Tapi sebab FK kan. Gagah jugak tengok sampai abes. hahaha..
**sengeh

Saye tengok FK sebab Encik FK mucul balik.hee~ sape suh mucul kan.. hahaha..
yer2. Encik FK y sy cari tuh, da ade y punye. (kot) ni Encik FK palsu y naik pangkat jd Encik FK.
y ni pn sy tataw da de punye orang ke belom.
Lantak la.. Saye ta kesah pon..(Poyo) hahhaaha

Ya Allah. .! hape nak jadi ngn saye ni.. Bile nak insap pn tataw.
Malam ni bile on9, perkara pertame sy buat?
Stalk profil fb --> Encik Sum1 
tp Encik FK plak muncol. haisshh.. lain y dtuggu, lain plak y tegor..
hehehehe.Padan muke. Baik, saye memang berkawan dengan Encik FK.. Sebagai kenalan kerja, n 1 kolej..

**buat muke siyes balik..
Back to setori2.. Story siyes.(kunun2)
Sebenarnye  saye pon sedar ta semua benda yang kite impikan tuh kite akn dpt. Tapi berangan tuh memang best. Sekadar berangan pon takpe. Berangan tentang die. yepp. Si die..(ES)
Well, i'm not into a relationship. I mean, saye tanak jugak jatuh cinta. Takut jatuh cinta dengan orang yang salah.(Lagi dan lagi) 
Yes. Encik Sum1. Die sekadar 1st sight love.(eh belit je.! jatuh cinta jugak tuh)
Takan pergi lebih jauh. Die akan tetap jadi ES dalam blog ni saje. Realitinya..~ Tak mungkin.
Ukur baju di badan sendiri la kan..

 Tapi...
Love jugak bermaksud suka. Saye suka die. Tapi bukanlah mencintai.. Its a different meaning.
to fall in love again, its unpredictable..
Kenape saye suke die? (Rahsie.. nk gtau die sorang je)
As for me, melupakan cinta yang lepas memang tak mudah. Sakit berjumpa dengan orang yang salah jugak tak sembuh cepat.. Tapi saye jugak punya pilihan samada nak terus hidup dengan kenangan yang menyakitkan, atau buka buku baru.

Saye pernah jatuh, banyak kali. Banyak parut. Tapi saye tahu, Allah SWT takkan bagi ujian pada hambanya kalau mereka tak mampu.Die tahu saye mampu. Allah SWT uji saye dengan kekecewaan.Ya, mulanya saye jatuh, Tersungkur. Tapi Allah SWT kan sentiasa ada.. Saye da bangon pn. Dan setiap ujian Allah SWT itu ada hikmahnya. Mungkin saye terlalu lalai dengan dunia saye.
**Istighfar..

Saye mungkin si gadis pelik , nakal, gedik,manje, bising, pelupa.. Kadang2 saye juga seorang yang berjiwa rapuh. Saye mudah menangis. Saye menangis bila cinta saye hilang. Saye nangis. Semahu2nya.. Tapi untuk kali itu saje. Saye belajar menerima hakikat. Dia bukan dicipta untuk saye.Mungkin saye ta sesuai untuk die.

Yer2. Skang pon. Tau la pasal Encik2 yang dalam angan2 blog saye ni..Saye ta kesah pon die suke saye ke tak. Sebab hati orang nih masing2. Yang penting saye tau saye sape, n kedudukan saye di mane. Kann??
Die taley halang saye suke die, n saye jugak taley halang die dari ta ske saye. (haa.. belit lg)
Encik Abang, jgn risau tentang saye. oke.;)
Mungkin saye ta secantik gadis2 idaman lelaki. Mungkin saye jugak tade harte yang banyak. Mungkin jugak perangai pelik ni buat orang takot. Tapi Alhamdulillah.. Saye syukur. Sebab saye tau, ramai orang yang saye sayang, jugak sayangkan saye.


Haaa~ betoll...! Umi, Ayah, abang, adik2, sepupu2, macik, nenek, pacik2,kawan2... banyk lagi...

pengemok. pemakan, pelapar.
penakal.pembising.
penyayang.
;)


 Tulis entri ni malam ni. Sebab ..
Dengar lagu ni tadi...Joget suka hati asenye tajok die.
Dari Adibah Noor..
Dik janganlah dimakan pujian orang
Takut nanti tersungkur tak sedar diri
Biar apa di kata orang
Baju mesti di ukur di badan sendiri
Baju mesti di ukur di badan sendiri

Mungkin juga senyumku tidak semanis
Potonganku mungkin juga tak secantik
Biar apa di kata orang
Rezeki dah tentu anugerah Illahi
Rezeki dah tentu anugerah Illahi

(Korus)
Biarlah orang ketawa
Asalkan dia gembira
Hatiku pun senang juga
Melihat orang bahagia


Bukan ku minta simpati
Tak mahu di kasihani
Ku memang senang begini
Terserah saja pada Illahi

Terserah saja pada Illahi
Terserah saja pada Illahi

Marilah berjoget
Joget hati senang
Lupakanlah sengketa di jiwa

Sambutlah tangan ku mari bersamaku
Yakinkan dirikelak senanglah di hati

No comments:

Post a Comment

kawan2 si gemok.